Bölge Haber Girişi : 17 Aralık 2010 13:40

Mehmetcik vakfından brifing!..

Mehmetcik vakfından brifing!..
Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilci Yardımcısı Necati Yıldız, kurumun çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına brifing sundu.

Erzurum Ajans-Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilci Yardımcısı Necati Yıldız, kurumun çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına brifing sundu.

Vakıf Erzurum Temsilciliği'nde düzenlenen toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'nın bağış toplayan değil, bağış kabul eden bir kurum olduğu hatırlatıldı. Kendilerine zaman zaman yapılan müracaatlarda, vakfın adının kullanılarak, bazı kişi ve derneklerin " şehit ailelerine ve gazilere yardım" adı altında bağış topladığını bildiren Yıldız, bu faaliyetlere itibar edilmemesini ifade etti.

Vakfın Ankara'daki genel müdürlük ile aralarında Erzurum'un da olduğu 6 temsilcilik ile yurt genelinde teşkilatlandığı bilgisini veren Yıldız, sorumluluk alanındaki 17 ildeki çalışmaları da sıraladı.

VAKFIN FAALİYETLERİ

Vakfın gelen bağışlarla, bir defaya mahsus olmak üzere şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçikler(erbaş ve er) için yapılan ölüm(27 bin 775 TL), gazi ve engelli mehmetçiklere yapılan malüliyet (13 bin TL ile 27 bin 775 TL arasında), vefat eden gazi ve engelliler için yapılan ölüm, doğum, çocuk ölüm yardımı (7 bin 222TL), sürekli olarak da gazi ve engelli bakım yardımı (500 TL ile 971 TL arasında) yaptığı kaydedildi. Vakfın, bakım ve öğrenim yardımı kapsamında sürekli olarak(Her ay) ilköğretimdeki çocuklar için 270, lise veya muadili öğrenim gören çocuklara 20 yaşını tamamlayana kadar 395, ön lisans düzeyinde öğrenim gören çocuklara 25, lisans ve lisans üstü düzeyinde öğrenim gören çocuklara 26 yaşını tamamlayana kadar 514 TL, öz gereksinimlerini yerine getiremedikleri, başkalarının bakım ve yardımına muhtaç oldukları devlet hastanelerinin sağlık kurulu raporu ile belgelenen hasta ve engelli çocuklara hastalık ve engellilik durumları devam ettiği sürece 514 TL yardım yaptığını bildirildi.

BÖLGE İLLERİNDEKİ FAALİYETLER

Yıldız, vakıf sorumluluk bölgesindeki Kars, Ağrı, Van, Ardahan, Erzincan, Muş, Bingöl, Siirt, Batman, Gümüşhane, Bitlis, Şırnak, Iğdır, Tunceli, Bayburt ve Hakkari illerinde ve Erzurum'da 122 olmak üzere toplam 601 şehit, Erzurum'da 293 olmak üzere toplam bin 683 görevde iken vefat, Erzurum'da 109 olmak üzere toplam 434 gazi, Erzurum'da 182 olmak üzere, toplam bin 45 engelli Mehmetçik bulunduğunu söyledi.

Yıldız, Erzurum ve bölge illerinde İlk Öğretim'de 189, lisede 53, Yüksek Okul'da 19 olmak üzere toplam 261 öğrenciye öğrenim yardımı yapıldığını bu kapsamda Erzurum'da 40 öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Yıldız, her ay olmak üzere ilköğretim öğrencileri için 51 bin 30, lise öğrencileri için 20 bin 935, yüksek öğrenim için 9 bin 766 ve toplam da ise 81 bin 931 TL ödendiğini kaydetti.

Yıldız, vakfın Türkiye genelinde ise kuruluşundan bugüne kadar 15 bin 611 şehit ve herhangi bir nedenle vefat eden Mehmetciklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına, 9 bin 8 gazi ve engelli Mehmetçik'e ve 3 bin 237 Mehmetcik çocuğuna yaklaşık 230 milyon TL ödemede bulunduğunu, halen 10 bin 20 gazi ve engelli, şehit ve vefat eden Mehmetçik'in çocuklarına da her ay ortalama 4 milyon TL yardım ödemesi yaptığını bunun da bağışlarla sağlandığını bildirdi.

DAGC'YE TEŞEKKÜR

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilci Yardımcısı Necati Yıldız, program sonunda vakfın çalışmalarına gösterdiği hassasiyet ve destekten dolayı Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'a Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Salih Güloğlu'nun gönderdiği teşekkür yazısını takdim etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.