Eğitim Haber Girişi : 25 Kasım 2012 14:00

Mektuplu öğretmenler günü kutlaması

Mektuplu öğretmenler günü kutlaması
TOBB İlköğretim okulu Aile Birliği Başkanı İsmail Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere gönderdiği mektupla hem öğretmenlerinin sorunu gündeme getirdi hem de öğretmenler gününü kutladı.
Erzurumajans-TOBB İlköğretim okulu Aile Birliği Başkanı İsmail Aslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlere gönderdiği mektupla hem öğretmenlerinin sorunu gündeme getirdi hem de öğretmenler gününü kutladı.
24 Kasımın öğretmenler gününde eğitim ordusunun adsız neferlerinin kan ağladığını ifade eden Aslan, “Kalkınmayı sağlamak ve çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi ulaştırabilmek için doğru bildiği yoldan vazgeçmeden ilerleyen öğretmenlerimiz, ülkemizde hala hak ettikleri konuma erişememişlerdir. Aksine toplum içerisinde saygınlığını yitirmiş halde, itilip kakılmakta, hor görülmekte, aşağılanmakta her fırsatta küçük düşürücü beyanatlarla mesleki saygınlığı yıpratılmaktadır. Ne yazık ki bu saydığımız olumsuz tabloyu yaratanlar siyasetçiler ve onların atamış olduğu liyakatsiz bürokratlardır.” Dedi.

Ülkemizin dört bir yandan kuşatıldığı, milli ve manevi değerlerimizin yıpratılarak, milli birlik ve beraberliğimizin çökertilmeye çalışıldığı bir dönemin yaşandığını öne süren Aslan, daha sonra şunları kaydetti; “Ekonomik, kültürel ve siyasi olarak milletimizin içinde bulunduğu bu durumdan kurtulması ve muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi ancak ülkemizi; vatanını, milletini seven, devletine bağlı, milli bilinç ile yetiştirilmiş yeni nesillere teslim etmemizle mümkün olacaktır. Bu nedenle de toplumların ilerlemesinde eğitimin ve eğitimcinin birinci derecede etkin olduğu gerçeği görülmelidir.
Yetersiz kaynak, yetersiz ücret, kısıtlı araç gereç ve uygunsuz çalışma koşulları içinde kendisine verilen kutsal eğitim görevini yerine getirmeye çalışan eğitim neferleri, öğretmenlerimizin durumları ortadadır.
İşsizlik, ahlaksızlık, yanlış yönlendirme ve magazin medyası arasına sıkıştırılmış evlatlarımızın içinde bulunduğu durum ve ailelerinin maddi imkânlarının sınırı hepimizin malumudur.

Bütün olumsuzluklar içinde bir öğretmenler gününü daha kutluyoruz. Ancak, gecenin en karanlık saatlerinin sabaha en yakın zaman olduğunun da bilinci içindeyiz. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize olan güvenimiz sonsuzdur. Evlatlarımızın, öğretmenlerimizin gayretleriyle, karanlığa bir kibrit çakacağına ve milletimizi hak ettiği seviyelere getireceğine olan inancımız tamdır.
Milli birlik ve beraberliğimizin çözülme sürecine itildiği bu hassas dönemde, ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz genç dimağların ülkesine bağlı, milli ve manevi değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmesi uğrunda, bin bir güçlük içinde, yokluk, haksızlık ve adaletsizliklere maruz kalmasına rağmen yılmadan, yıkılmadan, ilkelerinden taviz vermeden, yolundan şaşmadan, tarihi ve kutsal görevler ifa eden ve geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.
Bu topraklarda insanlar bir atanın bir de öğretmeninin elini öperler. Eli öpülesi öğretmenim; “günün kutlu olsun!”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.