Melekler erkek mi, dişi mi?

Cuma namazını ünıversıte camisinde kıldım; davudi sesli ve düzgün aksamlı biri vaaz edıyordu. Anlattıklarından İlahıyat Fakültesi'nde akademİsyen olduğunu çıkardım. iyi şeyler ve kötü şeyleri üzerine vaaz edıyordu. "Münker" i anlatırken ülkemızde ve İslam coğrafyasında yapılan kötükler dururken sadece kampustaki kız ve erkek öğrencılerİn hareketlerındeki yanlışları örnek olarak verdİ, çok üzüldüğünü , iğrendiğini, anlattı; bununla mücadele edilmesini tavsıye ettı; yarın durumdan vazife çıkaracak bu ahlaksızlığın önüne geçmek için vurup kıracak tiplere ilham oldu, fetva verdi!

Elİnİzle düzeltİn , olmuyorsa dİlınİzle düzeltİn, olmuyorsa buğz edİn bu da imanın en zayıf olanıdır, demeyi de ihmal etmedi!

İmanı kavi olanların durumunu varın siz hesap edin!

Ama ne hİkmetse zİnayı suç olmaktan çıkaran AKP iktıdarı ve onun tek sahibi olan zat hakkında bir şey demedi; bu hocanın kız - oğlan ilişkilerine iğrenerek baktığı yalanına inanan varsa beri gelsin!

Fazla üçret almak için öğrencilerin yaz okulu gibi paravanlarla istismar edenleri münker olarak örneğine almadı, yandaş kayırmak için kampüste iş icat edilmesine gıkı çıkmadı; akademik kadroları oğul, damat, yandaşlar arasında paylaştırılması onun için münker değildi!

Haram, israf, miri malı, iftıra, gasp, Allah'la aldatma, rüşvet, emenete İhanet, adam kayırma, cİnayet, terör, bölünme, konuları münker için verılecek örnekler arasına girmezken, sadece cİnsellık ve içki akıllarına gelen dİn adamlarının samimiyetıne, doğruluğuna, kim inanır ki!

Cuma hutbelerİnİn konuları ülkenİn güncel sorunları üzerıne olması, şartını herkesten çok bu zevatın bİlmesİ gerekmİyor mu?..

Buna bakarak gerçeklerİ halkın (özellıkle ünİversİte mensup ve öğrencilerinin cemaat oluşturduğu bir camide) gözünden kaçırmakla görevlendirildiğini söylemek ne kadar haksızlık olur!

Ülkenin ve İslam dünyasının içine düştüğü bu vahim durum karşısında

öncelikleri cinsellik konuları olan bu zatların,  Bİzans muhasara edildiği zaman, ''melekler erkek miydi, dişi miydi'' tartışması yapan papazlardan ne farkları var acaba!..

Ermeni soy kırımı, uydurmasıyla köşeye sıkıştırılmak istenen Türkıye, ülkenın adliyesinde savcı rehin alınıyor, öldürülüyor, Türk Ordusu'nun büyük bir kısmı önce müebbet ağırlığında hapis cezaları alıyor, sonra 40 dakika içerisinde yüzlercesini berat ettiren bir yargı anlayışı ülkenın adaletını yönetiyor; yolsuzluk, yandaşlık, rüşvet, adam kayırma, işsizlik, bölücülük, hiç olmadığı kadar fütürsuzlaşıyor!

Bukadar önemlı sorunlar varken; cuma hutbesİ konusu kızlarla oğlanların kampüste davranış biçimleri!..

Buna "cambaza bak, cambaza " denilmez ise ne denir acaba!.. Vesselam!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • melek dişi mi 01 Ocak 1970 02:00

    ZÜBÜK filmindeki o meşhur sahne aklıma geldi. Rakip Belediye Başkanı adayı camimiz var okulumuz yok deyince ordan ZÜBÜK mikrofonu kapıb ne seni din düşmanı seni cami düşmanı dediği o an gözümün önüne geldi.Bu şehirde o kadar çok ZÜBÜK var ki yazık ....

  • serçemok 01 Ocak 1970 02:00

    sen git senin gibi düşünen zıdıkların peşinden namazını kıl o zaman efendi.zaten hocalar doğruları hep söyleseydiler bugün bu kadar fuhşiyatın kol gezdiği bir toplum olmazdık .

  • Ali 01 Ocak 1970 02:00

    Hocamdan Allah razı olsun, böyle delikanlı hocalar olmadığı için islam ayaklar altında.. birkaç cuma daha gel de o münkerlere de hocam değinir görürsün.. Size Zekeriya Beyaz gibi hocalar lazın..

  • Yakup can 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın yazar , birincisi peşin hükümlüsünüz, cuma günleri sürekli o camideyim. Vaazın o gün anlattıkların ne gibi sakıncası vardı. Gayet güzel aktardı; çıplaklığı , fuhşiyatı yanlış olan ne o nu anlamadım. Diğer bahsettiğiniz konuları söylüyorsanız ,dinlemek için bence devam edin . Mutlaka faydalanacak sınız. Bazı gerçekleri açık açık dile getirmek ne kadar ağrımıza gidiyor... yazık !

  • zafer ısık 01 Ocak 1970 02:00

    hoca iğrenerek bakıyordur .siz şevhetle bakıyorsanız başka.kişi kendinden bilir işi.saglıcakla

  • HARİKA BİR YAZI 01 Ocak 1970 02:00

    Mükemmel demek az kalır. Eline yüreğine kalemine sağlık.