Memleket bitti; hâlâ bitmedi sen ben!

Milletvekili seçimlerinin üzerinden iki aydan fazla bir süre geçti. Tek başına iktidar verildiğinde, olur olmaz biçimde dillere pelesenk edilen 'millî irade', bu kez hiç bir siyasî partiye tek başına hükümet kurma imkànı vermedi.


Millitemiz son seçimlerde; siyasî partilere demokrasilerde var olan 'uzlaşma kültürü' üzerinden birlikte hüķümet kurma ve başta varlığımıza kasteden terör olmak üzere, şahsi ve siyasî hesaplara kurban edilemeyecek sorunların bir an evvel çözülmesi mesajını vermiştir.


Hal böyle iken; ülke terör sarmalında ve içinden çıkılmaz hale gelmiş iken, ülkemizin bölünmez bütünlüğü sarsıntılar geçirir iken ve yine her gün şehit haberleriyle yüreğimiz burkulur iken, acaba yapılacak muhtemel bir erken seçimle, partime bir kaç artı puanı nasıl kazandırabilirim kurnazlığında olanlar, tarih ve millet önünde asla hesap veremeyeceklerdir.


Evlâd-ı Fatihan Diyârı Balkanlar da, işte böylesine şahsi ihtiraslar ve benzer sen-ben kavgalarıyla kaybedildi. Devlet ü İkbal ve saadetleri için bizlere, aynı meş'um rüyayı yaşatmak isteyenleri de milletimiz ve tarih affetmeyecektir. "Vatan sağlığa benzer; ancak kaybedildiğinde kıymeti anlaşılır."


Bizleri endişelendiren, duygu ve düşüncelerimize ve yaşanılanlara tercüman olur gayesiyle, vatan ve hürriyet şairimiz Namık Kemal'in yüz yıl öncesinden günümüze de ışık tutacak örnek şiirinden bir bölümünü paylaşmak istedim.


MURABBA

Sıdk ile terk edelim her emeli her hevesi
Kıralım hâil ise azmimize ten kafesi
İnledikçe eleminden vatanın her nefesi
Gelin imdâda diyor bak budur Allah sesi


Memleket bitti yine bitmedi hâlâ sen ben
Bize bu hâl ile bizden büyük olmaz düşmen
Dest-i a'dâdayız Allah için ey ehl-i vatan
Yetişir terk edelim gayri hevâ vü hevesi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.