Erzurum Haber Girişi : 22 Ocak 2013 18:37

Memur hükümetten rakım tazminatı istiyor

Memur hükümetten rakım tazminatı istiyor
Türk Tarım Orman Sen Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı, “Memur Hükümetten Rakım tazminatı istiyor” dedi.
Erzurumajans-Türk Tarım Orman Sen Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı, “Memur Hükümetten Rakım tazminatı istiyor” dedi.

Memurlar olarak hükümetten elektriğe, doğalgaza indirim ve bazı kalemlerden vergi muafiyeti istediklerini dile getiren Karadayı, “Türkiye de maalesef herkes eşit şartlarda yaşamıyor, bu eşitsizliğe birde rakım farkı ve bundan kaynaklanan bazı sorunlar da eklenince en azından çözüm noktasında bir şeylerin yapılması konusunda bu taleplerimizi dile getirmek istedik. Memur korkusundan emekliye ayrılamıyor, çünkü günün şartlarında maaşı %50 düşüyor, ikramiye desen içler acısı. Maaşsal uçurumlar her kurumda farklılıklar göstermeye devam ediyor. aynı işi yapıp farklı maaş alan bir sürü meslek mensubu var” diye konuştu.

Deniz seviyesinden bin 500 metre ve üzerinin yüksek rakım olarak kabul edildiğini ifade eden Karadayı, “ Yüksek rakımda bir takım önemli rahatsızlıklar meydana gelebilir. Bu rahatsızlıkların oluşması, kişide hastalık olup olmadığına (özellikle kalp ve/veya akciğer hastalığı), çıkma (tırmanma) hızına ve kişinin devamlı yaşadığı yerin rakımına bağlıdır. Soğuk iklimden kaynaklanan ekonomik şartlar da caba sı. Yüksek rakımlı yerlerde kış aylarının ağır geçmesi 5 ila 6 ay süreyle yakıt tüketilmesi küçümsenecek bir durum değildir. Bu tür yerlerin devletçe vergiden muaf tutulmasını talep ediyoruz. Zamlar karşısında ezilen memur, emekli, asgari ücretli artık acınacak hale gelmiştir. Hiç bir çalışan halinden memnun değildir.

Ekonomik şartlar maalesef sosyal dengeyi bozmuş durumdadır. Hırsızlıklar, Boşanmalar, gasplar, darplar günden güne artmaktadır. Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Bitlis, Hakkâri, Van gibi yüksek rakımda -30-40 larda yaşayan memur, işçi, emekli ve asgari ücretlilerden vergi kesilmemesi veya rakım tazminatı adı altında rakım başına 0,1 TL gibi bir tazminat istiyoruz. En azından doğuda kış aylarında doğalgazın, kömürün, elektriğin devlet tarafından süspanse edilmesini, memura, emekliye, asgari ücretli ye yönelik bir destekleme programı hazırlanmalarını umuyoruz.

İllere göre örnekler vermek gerekirse; Erzurum 1893 rakım 0,1 TL zamla 189 TL, Ağrı rakım 1640 164 TL, Kars 1750 rakım 175 TL, Ardahan 2200 rakım 220TL, Bitlis 1545 rakım 154 TL, Van 1661 rakım 166 TL gibi rakamlara tekabül eden bir zam talebimiz var. Taleplerimizin makul ve mantık çerçevesinde olduğu kanaatini taşımaktayız.” şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.