Bölge Haber Girişi : 13 Ağustos 2010 00:15

Memur-Sen'den evet!..

Memur-Sen'den evet!..
Memur-Sen Erzurum İl Başkanı Mehmet Dindi, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum oylamasında Evet oyu kullanacakları söyledi

Erzurum Ajans-Memur-Sen Erzurum İl Başkanı Mehmet Dindi, 12 Eylül’de yapılacak olan referandum oylamasında ‘Evet’ oyu kullanacakları söyledi. Dindi, “Memur-Sen olarak 12 Eylül’de evet diyerek kalmayacağız, 13 Eylül’de darbe anayasasından geriye kalanların değişikliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Dün darbe yapanlar hayır demeyi yasaklamışlardı. Bugün darbecilerin tetikçileri evet demeyi yasaklıyor. Kaos üreterek Evet’i engellemeye çalışıyorlar” diyen Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Dindi, “Bugüne kadar ülkemizde beş askeri darbe yaşandı. Başbakanlar asıldı. Binlerce kişi işkencelerden geçirildi. Yüce meclis kapatıldı. Sendikaların kapılarına kilit vuruldu. Askerler onlarca muhtıralar yayınladı. Demokrasi ayaklar altına alındı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar tehdit edildi. Yargı elitleri verdikleri kararlarla hukuku yerle bir etti. Millet olarak bu darbeler döneminin tamamen kapanmasını istiyoruz. Memur-Sen olarak, dün ortak akıl mitingleriyle post modern muhtıra girişimlerinin püskürtülmesinde önemli işler yaptık. Demokrasinin yol alması için bizde elimizi taşın altına koyduk. Bugün, modern/postmodern/geceyarısı/elektronik her türlü darbe girişimini önleyecek. Bataklığın kurtulmasında zemin hazırlayacak anayasa değişikliği için Evet diyeceğimizi ilan ediyoruz” diye konuştu.

“Hangi partiye oy verdiğiniz bizi ilgilendirmiyor. Ama bu pakete evet demek hepimizi ilgilendiriyor” diye konuşan Dundu, açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verdi; “Şu soruyu vatandaşlarımız kendilerine sorsunlar: “pakete hayır denmesi kimleri memnun edecek?” 12 Eylülde hayır dendiğinde; PKK memnun olacak, JİTEM memnun olacak, ETÖ memnun olacak, KCK memnun olacak, bu ülkenin kardeşlik ruhunu rencide eden, insanları birbirine düşüren, Türk-Kürt, Alevi- Sünni, Solcu-Sağcı kavgalarını çıkaranların ekmeğine yağ sürmüş olacak. Peki Evet denirse kimin yüzü gülecek? Siyasetin, sivil toplumun, emeklinin, kadının, çocuğun, özürlünün, sendikalının, haksızlığa uğrayıp adalet bekleyen vatandaşın yüzü gülecek. Topyekün milletin yüzü gülecek. Memur-Sen olarak 12 Eylül’de evet diyerek kalmayacağız, 13 Eylül’de darbe anayasasından geriye kalanlarında değişikliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.