Ekonomi Haber Girişi : 05 Ekim 2013 19:22

Memur ve işçilere bayram öncesi maaş müjdesi

Memur ve işçilere bayram öncesi maaş müjdesi
Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek, Ekim ayı aylıklarının avans olarak ödenmesine ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre 15 Ekim 2013 tarihinde ödenmesi gereken tüm hak edişler, 11 Ekim 2013 tarihinde avans olarak ödenecek.
Erzurumajans-Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek, Ekim ayı aylıklarının avans olarak ödenmesine ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre 15 Ekim 2013 tarihinde ödenmesi gereken tüm hak edişler, 11 Ekim 2013 tarihinde avans olarak ödenecek. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacak.

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada aylıkların avans olarak ödenmesi ilişkin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yayımlanan genelgeye ilişkin bilgi verildi. Genelgeye göre aylıklarını personel kanunlarına göre almakta olanlara, 15 Ekim 2013 tarihinde ödenmesi gereken tüm hak edişler, 11 Ekim 2013 tarihinde avans olarak ödenecek. Kamu kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacak.

Avansın hesabında el geçen net tutarlar, esas alınacak. Aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesi sağlanacak. Verilen avanslar Personel Avansları Hesabına borç kaydedilerek, muhasebeleştirilecek. Ödenen avans tutarları ilgililerin ait olduğu aylık veya ücretlerine mahsup edilecek ve gerekli kanuni kesintiler bu aylık veya ücretlerinden yapılacak.
İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirler alınacak. (ANKA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.