Türkiye Düzenleme Tarihi : 26 Ekim 2023 13:30 Haber Girişi : 25 Ekim 2023 21:55

Merak edilen rapor yayınlandı

Merak edilen rapor yayınlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Çevre Sorunları ve Öncelikleri Değerlendirme Raporu?nu yayınladı. İşte Erzurum ile ilgili sonuçlar.

2022 yıl verileri ile hazırlanan Değerlendirme Raporu’na göre; hava kirliliği 22 ilde 1. sırada, 66 ilde ilk üç sıradaki çevre sorunları arasında yer aldı.

 

2022 yıl verileri ile hazırlanan Değerlendirme Raporu’na göre; 33 ilde su kirliliği, 23 ilde atıklar, 22 ilde hava kirliliği, 3 ilde ise gürültü kirliliği birinci öncelikli çevre sorunu olarak tespit edildi. 

 

 

Raporda hava kirliliği 22 ilde 1. sırada, 66 ilde ilk üç sıradaki çevre sorunları arasında yer aldı. Hava kirliliği değerlendirmelerinin izleme, kirlilik kaynak analizi ve modelleme çalışmalarına dayandırılarak yapılmamış olması önemli bir eksiklik ve kısıt olarak öne çıkmaktadır. Önlemlerde ise motorlu taşıtların egzoz ölçümleri, sanayi tesislerinin çevre izni almaları gibi dolaylı önlemler tanımlanırken, fiilen hava kalitesini iyileştirmeye yönelik (örneğin çevre izni taahhütlerine uymayan sanayi tesislerine yaptırım uygulanması gibi) somut eylemlerin tanımlanmamış olması dikkat çekici. 

 

 

İŞTE ERZURUM'DA DURUM

 

Rapora göre Erzurum'da hava kirliliği birinci sırada yer aldı. Sırasıyla; su kirliliği, toprak kirliliği, atıklar, gürültü kirliliği ve erozyon geldi. HABER MERKEZİ 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.