Erzurum Haber Girişi : 12 Mayıs 2022 16:15

Mezun olacaklardı

Mezun olacaklardı
Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencisi olan iki genç kız mezuniyet için görüşmeleri sonrası dönüş yolunda karşıdan karşıya geçerken otomobil çarpması sonucu yaşamlarını yitirdi. 

ERZURUM AJANSKaza, dün saat 17.00 sıralarında Palandöken ilçesi Harput Mahallesi’nde meydana geldi. 

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinden sınıf arkadaşları Nezahat Tanas (22) ve Zeynep Bağrıyanık (24), 15 gün sonra gerçekleştirilecek olan mezuniyet törenleri için Çat Yolu üzerinde bir restoranla görüşmeye gitti. Restoran çıkışı iki arkadaşa dönüş yolunda karşıdan karşıya geçerken otomobil çarptı.

 

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan üniversite öğrencilerine çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. 15 gün sonra mezuniyet törenleri olduğu belirtilen Nezahat Tanas ve Zeynep Bağrıyanık ağır yaralı olarak Erzurum Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Tanas hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bağrıyanık ise bugün yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İHA

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ömer çelebi 14 Mayıs 2022 06:24

    Kazanın sebebi çat yolunu bölüp telsizlere giriş vermeleridir. üst geçidi kullansalardı kaza olmayacaktı ama hiçkimse kullanmıyordu çünkü onlarca basamağındaki kimse çıkmak istemez. Üniversite kavşağındaki gibi yürüyerek çıkılan üst geçit yapılmalı veya asansör yada Trabzon?daki gibi alt geçit yapılmalı.

  • ahmet tekin 13 Mayıs 2022 22:52

    Buradan yetkililere sesleniyorum lütfen o üst geçide asansör yada yürüyen merdiven koyun. Hatta arazi müsait alt geçit koyun en güzeli. Zaten kot farkı epece var çok kolayca yapılır. O yol zaten ambülans yoluydu orta refüj kesinlikle demir çitlerle kapatılmış olmalıydı. Refüjü kapatmazsanız çoluk çocuk büyük yaşlı mutlaka yolu karşıdan karşıya geçmek isteyecektir. Allah rahmet eylesin başka kimsenin canı yanmasın. Çok tehlikeli bir alan yolun karşısı yurt ister istemez günde yüzlerce öğrenci o yolu geçmek zorunda.

  • ahmet efe 13 Mayıs 2022 22:42

    Hatalı olan tek şey üst geçit yapınca orta refüjü kapatmamaktır. İnsanlar en kestirme yolu seçerler orta refüj olsaydı mecburen üst geçit kullanılacaktı ve bu kaza olmayacaktı. Lütfen orta refje parmaklık takın ve üst geide asansör takın.

  • ahmet şen 13 Mayıs 2022 22:36

    O noktadaki üst geçit hiçbir işe yaramıyor alt geçit veya orta refüjü tamamen kapatmak lazım aksi halde ölümler devam edecektir. Üst geçide asansör de konulabilir. Mutlaka ama mutlaka tek çare orta refüjü şehir hastanesine kadar kapatmaktır. Belediye veya karayolları refüjü yayalara kesinlikle kapatmalıdır.

  • Hamza 13 Mayıs 2022 17:20

    Bu olayda dolaylı sorumlu sekmen ve çomaklı.Her işimiz göstermelik yapmışlar demir yığını.O demir yığını merdivenleri planlayıp yapanların demirler ellerine batsın.Derdi vatandaş öğrenci yerine koltuk olan yöneticiler oldukça böyle canlar daha çok gider.Allah sabır versin ailelerine.

  • Dursun 13 Mayıs 2022 11:36

    O kahrolası yola gerekli önlemler alınsaydı bu yavrucaklar bu gün hala hayatdaydı.Bunun sorumluları kimse vicdan azabıyla cehennem azabında yansınlar.Melek kızlarım mekanınız cennet olsun.

  • Uğur TANAS 13 Mayıs 2022 09:55

    Allah rahmet eylesin ????

  • okuyucu 13 Mayıs 2022 09:34

    Allah Rahmet Eylesin, Valiliğin orta reflüze 2 mt yükseklğinde çit yapması lazım bu kaçıncı

  • Boran 12 Mayıs 2022 21:51

    Öncelikle Allah bu kuzulara rahmet eylesin ailelerine sabır versin. Bu kazanın olduğu yol özellikle akşamüstü yarış pistine dönüyor kimse üst geçit var demesin son aylarda ekzöz bağırtarak burada trafiği tehlikeye atanlara dur diyecek bir yetkili yok mu bu aziz şehirde. Çok yazık.

  • Ramazan 12 Mayıs 2022 20:55

    Acaba o yola trafik ışığı vs konulup biraz olsun yavaşlama mı sağlanmalı. Çünkü Erzurum?da çok ciddi kazalar orada oluyor. Hepsini böyle kadermiş gibi izlemeyelim. Üst geçit çare olmadı maalesef kullanılmıyor. Üst geçit kullanımını cazip hale getirmek için orta refüje uzun çitler örülebilir. Üst geçit elektrikli merdiven şeklinde yapılabilir. Yeter ki bir can daha gitmesin o yolda. Allah rahmet eylesin.

  • yakup orak 12 Mayıs 2022 16:38

    rabbim her iki kardeşimizede gani gani rahmet eylesin. Her iki aileyede başsağlığı ve sabır diliyorum.