Bölge Haber Girişi : 27 Aralık 2010 14:34

MHP Hınıs İlçe kongresi yapıldı!..

MHP Hınıs İlçe kongresi yapıldı!..
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Hınıs İlçe Başkanlığına Münir Eliş, yeniden seçildi. Yapılan kongrede konuşan MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, hükümet politikalarını eleştirdi.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Hınıs İlçe Başkanlığına Münir Eliş, yeniden seçildi. Yapılan kongrede konuşan MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, hükümet politikalarını eleştirdi.

MHP Hınıs İlçe Başkanı Eliş, bugün Hınıs ilçe düğün salonunda yapılan kongrede 50 delegenin 42’sinin oyunu alarak güven tazeledi. Kongreye katılan MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, yaptığı konuşmada AK Parti iktidarına serzenişte bulundu.

Kaya, “Ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda dimdik ayakta duran ve bu konuda verilecek en ufak tavizi ‘kara bir leke’ olarak gören kardeşlerim, değerli Hınıslı hemşehrilerim” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölüp parçalamanın hayallerini kuran millet ve bayrak düşmanlarının gemi azıya aldığı dolayısıyla ihanet kokan çift dil ve çift kimlik tartışmalarının çok daha yüksek perdeden, üstelik inanılmaz bir cesaretle söylem haline getirildiği AK Parti iktidarının da, atılan bu hain adımlara sessiz ve kayıtsız kalarak destek verip özerklik saçmalıklarına kulak tıkadığı bir dönemde bizi bağrınıza bastığınız ve dosta, düşmana birlik, beraberlik mesajı verdiğiniz için, şahsım ve teşkilatlarım adına hepinize teşekkür ediyorum.

Bugün Hınıs’ta bulunmak ve sizlerle bir arada olmak bizi ne kadar mutlu etmişse bir zamanlar Erzurum’un en büyük ilçesi olan, gerek kalabalık nüfusu ve gerek hareketli ekonomisi ile çevresine refah saçan Hınıs’ın, şimdilerde sıradan bir kasaba haline gelmiş olduğunu görmek de hepimizi son derece üzmüş ve kara kara düşündürmüştür.

Fazla değil 15 yıl öncesine kadar Erzurum’un güneyinde parlak bir yıldız misali ışıl ışıl yanan ve o haliyle de il olmaya aday ilçelerin başında gelen Hınıs, özellikle AK Parti iktidarı döneminde gerek sosyal, gerekse ekonomik yönden gücünü ve büyüklüğünü kaybetmiş, 1985 yılında 69 bin 32 kişinin yaşadığı bu şirin ilçemizin nüfusu şimdilerde 32 bin 59’a gerilemiştir. Yine aynı yıllarda 53 bin 700 büyükbaş, 209 bin 450 de küçükbaş hayvan varlığına sahip olan Hınıs, geçen 25 yıl içinde sadece 37 bin insanını göç yüzünden kaybetmekle kalmamış, hayvancılık açısından da dibe vurmuştur.

Milliyetçi Hareket Partililer olarak bizler, iktidarın ve yerel yönetimlerin bu kayıtsız ve vurdumduymaz tutumlarını devam ettirmeleri halinde Hınıs’ın bugününü de arar hale geleceğinden endişe duymaktayız. İktidarda kalma ve hırsızlıklarını devam ettirme adına her türlü melanet yola giren, dini istismar eden, insanların gözünün içine baka baka yalan söyleyen, referandum öncesinde Kenan Evren ve arkadaşlarından hesap soracaklarını iddia edip, referandum sonrasında biz böyle bir şey dememiştik diyerek herkesi hayrete düşüren sahte sofular, riyakar yüzler, sonunda kardeşi kardeşe düşman etmeyi de başarmış ve güzelim ülkemizi ne yazık ki, bölünmenin, parçalanmanın eşiğine kadar getirmişlerdir. Ülkenin kaderi ile oynamayı marifet sayan, kardeşi kardeşe düşman etmede hayli mahir davranan ve kendilerine verilen ülkeyi idare etme yetkisini hoyratça kullanan AK Partililere birileri de nazire yapmaktadır.

Bugün kendilerini Kürt kardeşlerimizin temsilcisi gibi gören bir avuç çapulcunun son günlerde kopardığı özgürlük yaygarası, vatanını, milletini, bayrağını, ezanını seven her insanımızı yürekten yaralamakta ve üzmektedir. Bin yıldan beri bu topraklarda kardeş kardeş yaşadığımız, Türk’ü, Kürdü, Alevi’si ve Sünni’si ile aynı sofra etrafında bir dilim ekmeği birlikte paylaştığımız, aynı camide, aynı kıble’ye birlikte durduğumuz, kız alıp, kız verdiğimiz adı Kürt, gönlü Türk gardaşlarımızla aramıza giren ve hiç yoktan kin ve nefret tohumları eken vatan düşmanlarını, bölücüleri, hainleri huzurlarınızda nefretle kınıyor, kendilerini şiddetle lanetliyorum.

Son zamanlarda partimizi yıpratmak için, Kahramanmaraş olaylarını bahane ederek üzerimize gelen yandaş medya ve o medyanın tetikçilerine, iftiracı kalemlerine en güzel cevabı alevi kardeşlerimizin vermiş olmasından duyduğumuz memnuniyeti de ayrıca burada bir kez daha dile getirmek ve kendilerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Herkes şu gerçeği çok iyi bilsin ki, Milliyetçi Hareket Partisi, soyu, sopu ve inancı ne olursa olsun, ‘Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ diyen herkesi, Alevi’si, Sünni’si, Türk’ü, Kürt’ü ile kardeş bilmiş, öyle bellemiş ve başının tacı etmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, bir parçamız olarak gördüğümüz alevi ve Kürt kardeşlerimizle ve diğer etnik gruplarla iddia edildiği gibi bir sorunu, bir sıkıntısı yoktur, olmamıştır, bundan sonra da inşallah olmayacaktır.

Vatan hainleri ve millet düşmanları ile hesap günü giderek yaklaşmaktadır. Bu iktidardan, kardeşi kardeşe düşman eden din tüccarlarından inşallah yapılacak il genel seçimde, yani 2011 Haziranı’nda kurtulacak, kurtulmakla da kalmayacak kendilerinden Allah’ın izni ile hesap da soracağız. AK Partililer inşallah önce bu dünyada mazlum halkımıza,sonra da öte dünyada yüce Mevla’ya hesap verecek, bu hesaptan kaçamayacak ve ülkeye, millete, memlekete ihanetin cezasını en ağır şekilde ödeyeceklerdir.

Devletin gücünü arkalarına alan ve tüm edepsizlikleriyle ülkenin kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çeken, bütün çirkinliklerini de din maskesinin ardında yapan vatan ve millet düşmanlarından ihanetlerinin hesabını sormak, Allah’ın izni ile bizim boynumuzun borcu olacaktır. Sakın ola ki hiç kimse, yani AK Parti değirmenine su taşıyanlar, kendi çıkarlarını ülke ve millet çıkarlarının üzerinde tutan, kıl kurdu kadar menfaat uğruna kırk takla atan zavallılar da hesap vermekten kurtulacaklarını zannetmesinler.

Onlar da vardır hesap listemizde. Hem de çoğunun ismi en başlarda yer almaktadır. Bu gerçeği gören ve ilk seçimde iktidardan gideceklerini bilen AK Partililer ile zavallı yardakçıları, bu nedenle her gün kulaklara MHP’nin barajın altında kalacağını fısıldamakta, insafsızca yaydıkları yalan haberleri ile kamuoyunu etkilemeye çalışmaktadırlar. Şimdiye kadar belden aşağı vurmayı, ahlaksızlığı, yalanı ilke haline getirmiş AK Parti ve şakşakçıları bilsin ki, biz milliyetçi, vatansever kadrolar dimdik ayaktayız.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin baraj endişesi yoktur, önümüzde böyle bir tehlike de bulunmamaktadır. Partimiz iktidara doğru emin adımlarla yürümektedir. İzninizle burada yüksek sesle düşünmek ve “MHP’nin Meclis dışında kalması en çok kimin işine yarayacaktır?” diye bir soru sormak istiyorum. Öyle ya, MHP Meclis’te yok diyelim! Peki kim olacaktır

yerimizde ve üstlendiğimiz büyük savunma işini, yıkıcıya, bölücüye karşı koyma görevini kim üstlenecektir? Eğer tarihin bize yüklediği bu özel görevi ve misyonu üstelenecek bir başka siyasi parti var ise, biz arkamıza bile bakmadan, gönül rahatlığı içinde başımızı alıp, gideriz.

Ama her bir zerresi şehit kanı ile sulanmış bu aziz vatanı AK Parti iktidarı ve soyguncu takımının koruma yerine liman liman, fabrika fabrika sattıklarını artık kundaktaki bebeler bile bilmekte ve görmektedir. Ülkeyi parsel parsel satanlar ve bu kargaşadan ve acziyetten faydalanarak çirkin emellerine ulaşma adına fırsat kollayan bölücü uşakları bilsinler ki, biz varız, Milliyetçi Hareket Partisi var.

Bugün eylemi ve söylemi ile ülke soyguncularının uykularını kaçırtan MHP, yalancılardan, hainlerden ve vatan düşmanlarından hesap sorma adına çoktan yola çıkmıştır. Biz Erzurum teşkilatları da, iktidara doğru o büyük adımı buradan Hınıs’tan, bir zamanların en zengin ve büyük yerleşim birimi olan bu güzel ilçemizden atıyor. Attığımız adımın da iktidar hedefine varmasını, bu arada da genel kurulumuzun hayırla sonuçlanmasını gönülden diliyor, hepinize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.