MHP il başkanı kim olur?

MHP Türk demokrasisi ve siyasi tarihi açısından önemli bir partidir ve bu önemini korumaya devam edecektir. Erzurum da MHP’nin kuruluşundan bu yana kale konumunda olmuş ve bu kalede kırk yıldır birçok isim tarafından temsil edilmiştir.

İyi mi edilmiştir, kötü mü edilmiştir tabi konumuz o değil.

 

15 Ağustos’ta MHP Erzurum il kongresi yapılacak. Bilinen bir gerçek var, Erzurum MHP için çok önemli ve burada seçilecek il başkanı da o oranda önemli olacaktır. Bunu çok iyi bilen Sayın Bahçeli de il kongresini takip etmek için Erzurum’da olacak. Aynı zamanda büyük kongreye hazırlanan MHP’nin hükümetin “KÜRT AÇILIMINA” verdiği sert tepkiyi Erzurum’da anlayıp taşıyacak birini il başkanlığı koltuğunda görmek istediğini biliyoruz.

Aday olarak isimleri bilinen arkadaşları içerisinde o misyon ve vizyonu hepsinin taşıyabileceğine inanıyordur muhakkak partililer; ama bir hakikat var sonuçta delege oy kullanacak ve delegenin en çok tanıdığı ve koltuğu teslim edeceği isimler zaten öne çıkmış durumda.

 

Ahmet DEMİRCİ, Talat GÖĞEBAKAN, Zekai KAYA, Abdulhaluk DEMİR, İdris ÇELİK, Naim KARATAŞ, il başkanlığı için aday olan isimler. Ama kulislerde konuşulanlara bakılırsa bu isimlerden en az üç tanesi seçime saatler kala diğerlerinin lehine çekilecekler. Ajan olarak edindiğim bilgilere göre seçime girecek isim sayısı üçü geçmeyecek gibi... Bu isimler de yüzde 90 ihtimalle Ahmet Demirci, Talat Göğebakan ve Zekai Kaya olacak. Her üç isim de MHP tabanının da tavanının da yakından tanıdığı ve sevdiği isimler. Durum böyle olunca yukarıda belirttiğim gibi MHP’nin yeni dönemdeki il başkanı Genel Merkez ile ters düşmeyecek, mahalli çözümleri genele taşıyabilecek, MHP’nin farkını Erzurumluya anlatabilecek isim olacak.

 

Bir başka konuşulan ve herkesin takdir ettiği konu da, bir ay önce yaşanan AKP il kongresinde ki despot ve diktatörlüğü hatırlatan yapının MHP içerisinde yaşanmaması.  Demokratik kurallar içerisinde isteyen aday olabiliyor ve kimse sen çekilmelisin diye baskı yapmıyor. Umarız bu anlayış Türk siyasi zeminine tamamen yayılır.

 

Son olarak söyleyebileceğim şu; 15 Ağustos akşamı MHP İl Başkanlığı koltuğuna oturacak isim kim olursa olsun ama Erzurum demokrasisi kazansın.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.