Siyaset Haber Girişi : 19 Ekim 2015 17:00

MHP'li Çimen: Koalisyonu Davutoğlu ve AKP kurdurmadı

MHP'li Çimen: Koalisyonu Davutoğlu ve AKP kurdurmadı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Ertürk Çimen, seçim gezisini Palandöken ilçesinde sürdürdü.
Erzurumajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Ertürk Çimen, seçim gezisini Palandöken ilçesinde sürdürdü. 

MHP Palandöken İlçe Başkanı Fetullah Yapan'la birlikte Palandöken ilçesinde seçmenle buluşan Ertürk Çimen'e Palandökenli seçmen dert yandı. İlçenin bakımsızlığından ve yeterli ilginin gösterilmemsinden şikayetçi olduklarını söyleyen vatandaşlara Ertürk Çimen 'MHP'ye destek olun, oyunuzla MHP'yi iktidara taşıyın sorunlardan kurtaralım sizleri' diyerek seslendi.

'Erzurum'un her köşesi işsiz gençlerle dolup taşıyor' diyen Çimen, her evde iki işsizin bulunduğunu tekrar etti.

Babanın emekli maaşıyla iki işsize bakmakta zorlandığını, AKP iktidarının Erzurum'a yönelik istihdam sağlayamadığını, üniversite işsiz sayısının her geçen gün arttığını bildirdi.

13 yılda AKP'nin gençlerini işsizliğe, emeklisini yoksulluğa, esnafını iflasa sürüklediğine işaret eden

MHP'li Ertürk Çimen, AKP iktidarına şöyle seslendi:

'Elinizi vicdanınıza koyun ve Erzurum'a öyle bakın. Bu şehre, Erzurumluya yarayacak, onların refahını sağlayacak, işsizine iş, aşsızına aş verebildiniz mi? Türkiye'yi komşularıyla sorun yaşayan bir ülke haline getirdiniz. Çözüm süreci ile PKK'yı baş tacı ettiniz. Çözüm süreci dediniz PKK hendekler kazdı, yollara patlayıcılar döşedi. Siz sadece baktınız. Güvenlik güçlerine müdahale etmeyin diyerek emir verdiniz. Şehitlerin vebali sizlerin üzerindedir. Daha düne kadar sonuna kadar barış diyorsunuz, şimdide sonuna kadar savaş diyorsunuz. Bu nasıl bir yanılgıdır. Bu nasıl bir aldatmacadır. AKP iktidarı ne zamana kadar yanılmayacak? Ne zamana kadar aldatılmayacak?

Hani analar ağlamayacaktı? Ülke barış içerisinde olacaktı? Ne oldu çözüm sürecine? Büyük Türk Devletini küçük düşürüyorsunuz. Buna hakkınız yok. Eşkıya ile pazarlığı bu büyük millet AKP iktidarında gördü. Eşkıya ile masaya oturmayı yine bu millet AKP iktidarı ile yaşadı.

1 Kasımda vatandaş öyle bir ders verecek ki, işte o zaman doğru yolu bulacaksınız'

KOALİSYONU İSTEMEYEN AKP NİN TA KENDİSİDİR

AKP iktidarı paylaşmamak amacıyla bir kez daha seçim dediğini ifade eden Ertürk Çimen, şöyle devam etti: 'AKP Büyük Türk Milleti'nin kabul edeceği 4 maddeyi kabul etmemiştir. Ülkenin Üniter yapısı değişmesin demiştir MHP, çözüm süreci kaldırılsın demiştir MHP, 17 ve 24 Aralık rüşvet operasyonu sorgulansın demiştir MHP, Cumhurbaşkanı anayasal çizgiye geri dönsün demiştir MHP. Bunların hangisi kabul edilemez şarttır? Hangi şartı bu yüce Millet kabul etmez? Rüşvet sorgulanmasın mı? Ülkenin üniter yapısı değişsin mi? Cumhurbaşkanı icra makamı olan Başbakanın TBMM'nin önünde mi olsun.? Çözüm süreci denilerek binlerce şehit verilerek bu ülkenin evlatları tabutlara mı sokulsun? Hangisi arkadaşlar.

AKP algı yönetimi yapıyor ve Milleti aldatmak istiyor. MHP'nin oylarına göz dikiyor. Yalanla, dolanla, Genel Başkanımıza iftiralar atarak oy avcılığı yapmaya çalışıyor. Koalisyon hükümeti kurdurmayan, engel olan AKP nin ta kendisidir. Davutoğlu'nun kendisidir.

Tekrar ediyorum; Ak Parti hiçbir zaman koalisyon istemedi. Hem MHP ile hem de CHP ile yapılan koalisyon görüşmeleri ortadadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, her zaman devlet için ellini taşın altına koyacağını söyledi. Fakat Ak Partililer bizden devlet için değil, bölünme için, yolsuzluklar için elimizi taşın altına koymamızı istedi. Biz asla farklı talepler sunmadık. Sadece 4 madde istedik. Anayasanın ilk 4 maddesi değişmeyecek dedik. Yolsuzluklarla ve rüşvetle mücadele edilecek dedik, Çözüm süreci şartsız bitirilecek dedik. Cumhurbaşkanı anayasal çizgiler dışına çıkmayacak dedik. Ak Parti'de o zaman biz yokuz dedi. Şimdi MHP koalisyon istemedi diyorlar. İnsanda biraz vicdan olur. Bu şartları kabul etmeyen bir partiyle koalisyon kurmamız nasıl beklenebilir'

ÇİMEN ŞENKAYALILAR, KARS, ARDAHAN, IĞDIRLILAR DERNEKLERİNİ GEZDİ

MHP'li Ertürk Çimen dur durak bilmiyor. Türkiye'de oynan oyunları vatandaşa anlatmaya çalışıyor.

Çimen'e dernek ziyaretleri sırasında vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundular.
Çimen, buralarda yaptığı konuşmalarda, Ak Partili siyasilerin en iyi yaptığı işi, olan suçu başkasına atma huylarına devam ettiklerini söyledi. Çimen; 'Bunların yaptığı en iyi iş suçu başkasına atmaktır. Ülke tarihinde görülmemiş adaletsizlikleri yaptılar. Ergenekon, balyoz diye düzmece belgelerle Türk ordusunu pasifize ettiler. Suçsuz günahsız insanları yıllarca zindana attılar.' diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.