MHP'de üç çay

“Muhalefetin en popüler adayı Koray Aydın; sizler de biliyorsunuz ki farklı çevrelerden olduğu kadar iktidardan da Koray Aydın’a destek var…”

Ve “ bu şahıs şarabını içmeden, parasını almadan çıkmazdı…”

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya’nın yarıda bıraktığım yukarıdaki sözlerine tekrar döneceğim.

4 Kasım yaklaşırken, yani MHP’nin Genel Kurul takvimine doğru gidilirken uzaklardan bir ses öyle bağırdı ki duymamak için tam sağır olmak gerekir. Bu sesin sahibi yıllarca Ülkücü camianın başının üzerinde taşıdığı Ozan Arif’ten başkasına ait değildi.

Ne demişti!

“Kartal yuvasını kargalar istila etmiş, sana asa olmaya geldim!..”

Bu söz Koray Aydın’ı desteklemek için de olsa, günahıyla sevabıyla uzun bir geçmişi olan MHP ve Ülkücü caima için çok ağırdı.

Ozan Arif’i sıradan biri yerine koymak ve söylediği sözleri sıradanlaştırmak olmaz. Eğer ‘asa’ sözcüğünü kullanmışsa bunu düşünmek gerekir.

Şairler, geçmişe dönmeyi ve geçmişten günümüze gelen önemli şahıslarla bütünleşmiş imge veya metaforları kullanırken toplumun zihninde neyi çağrıştıracağını çok iyi bilir.

Asa!

Size neyi çağrıştırıyor?

Musa’yı değil mi?

Peki, Musa kime karşı mücadele etmişti!.. Elbette herkes bilir ki Firavun’a karşı direnmiş ve karşı gelmişti. Ve bunda en etkin elaman da, yılana dönüşerek sihircilerin diğer yılanlarını yutup yok eden Musa’nın asasıydı!

Bunları düşünerek İl Başkanı Zekai Kaya’yı aradığımda her zamanki nezaketiyle beni çay için davet etti.

Birinci çayda Erzurum’daki parti çalışmalarından ve MHP’ye dönen seçmenlerden bahsettikten sonra, ikinci çayda söz Genel Kurul’a ve Ozan Arif’e geldi. Başkan, her zamanki gibi kızgınlığını dizginlemeye çalışarak tane tane, hatta her kelimenin üzerine basarak konuşmasını sürdürdü.

Ve dedi ki;

“Muhalefetin en popüler adayı Koray Aydın; sizler de biliyorsunuz ki farklı çevrelerden olduğu kadar iktidardan da Koray Aydın’a destek var. Ancak, zamanında MHP’li bir Bakan olarak Yüce Divan görmüş birinin MHP Genel Başkanı olması ne kadar doğrudur, bunu düşünmek gerekir. Belki Yüce Divan’da aklanmış olabilir; ama vatandaşın vicdanında halen aklanmış değil. Kaldı ki, Yüce Divan 87 dosyanın 17’sini ele alıyor ve ona göre karar veriyor. Peki, geri kalan dosyalar ne olacak!.. Yüce Divan uygulamasındaki bir detay gözden kaçıyor; eğer Yüce Divan isterse ve gerek görürse anılan şahıs tekrar yargılanabilir. Bu konu çok iyi düşünülmeli ve değerlendirilmelidir.

Şunu herkes bilmelidir ki MHP’yi temsil edecek lidere kimse pranga vuramaz. Şimdiye kadar MHP bu ülkenin aşılamaz kalelerinden biri olmuştur ve olmaya da devam edecektir. .. Bugüne kadar Sayın Devlet Bahçeli hakkında değil tek dosya, bunun dedikodusu bile olmamıştır… Biz ne istiyoruz!.. ABD emperyalizmine boyun eğen lider mi, AKP’nin oyuncağı haline gelebilecek bir genel başkan mı!.. Böyle bir lider MHP çatısı altında asla olamaz. Akıllara yer etmesi gereken en önemli şey de şudur, bu ülkenin liyakatlı ve temiz insanlara ihtiyacı vardır. Bu sadece MHP için değil, her partinin vazgeçilemez şartı olmalıdır. Genel Başkanımızın olgun ve ülke çıkarları için gerekli olan tavrını kimse yanlış yorumlamasın…”

Üçüncü çaylar gelirken, “peki,” dedim, “ Ozan Arif’in birkaç cümlesi biraz ağır olmadı mı?”

Öfkeli ve üzgün olduğuna belli ederek, “ bu şahıs şarabını içmeden, parasını almadan çıkmazdı; niyetinin ne olduğu anlaşılmıştır. Şimdi sığınacak liman aramakta. Bunun yaşantısından tutun da yapmış olduğu yanlışlar yıllardır yüreğimizi yakıyor, biz bunları kimseyle paylaşmadık; ama bundan böyle bu tür insanların ipliğini pazara çıkarmanın daha doğru olacağına şahsen inanmaktayım… Kartallar kim, kargalar kim! Bunlar yaralayıcı sözler! Bir de asa olacakmış, buyursun olsun bakalım!”

Başkan, Ozan Arif hakkında daha da söyledi; ama bu kadarı bile bu sayfa için yeterlidir.

AKP ve Yerel seçimler için söylediklerini başka bir yazıya bırakarak, ola ki çoğu insanın gözünden kaçan ve beni de şaşırtan konuyu söyleyeyim. MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, “iktidar da Koray Aydın’ı destekliyor,” dediğinin akşamı Koray Aydın Fatih Altaylı’nın konuğuydu. Koray Aydın bir ara Başbakan’ı o kadar övmeye başladı ki Altaylı bile şaşırarak en nazik bir şekilde ve şakaya vurarak ikaz etmek zorunda kaldı.

Kurtulmuş kendine HAS bir şekilde AKP’deki yerini almadan önce AKP hakkındaki yergilerini kimse unutmuş değil!.. Yoksa sıra başkalarında mı?.. E, ne de olsa övgü ile yergi kardeştir. Kimi menzilini yererek yürür, kimi de överek!

Bu cihanda öyle büyülü bir han var ki; hangi yolcu bir gece yatsa sabaha başka uyanıyor, sağcısı da aynı, solcusu da! Anlaşıldı mı acaba!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ayhan kaleli 01 Ocak 1970 02:00

    Hiç şaşırmadım Tebrikler Zekai başkan.Yıllardır ülkücülerin sırtından nemalan bu zatı muhtereme M.HP delegleri gerekli cevabı verceklerdir.Vicdanlarda aklanmayanlar GENEL BAŞKAN OLAMAYACKLARDIR

  • halil ormancı 01 Ocak 1970 02:00

    yazınıza diyecek lafım yok lakin bir peygamberden bahsediyorsanız inanmıyor olsanız dahi sadece Musa, İsa demektense başlarına en azından Hz. sıfatını eklemeniz daha uygun olurdu sayın yazar. Zira bahsedilen kişiler bizlerin asker arkadaşları değildirler.

  • Okan 01 Ocak 1970 02:00

    Yani sanada maşallah Akp`nin kimi desteklediğini göremiyecek kadar basiretsizsen bu işi niye yapıyorsun git pazarda limon sat arkadaş