Bölge Haber Girişi : 28 Haziran 2011 16:58

MHP'den fiskobirlik kararnamesine tepki!..

MHP'den fiskobirlik kararnamesine tepki!..
MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, Toprak Mahsulleri Ofisi'nden, Fiskobirlik'e verilecek olan 50 bin ton fındık kararnamesiyle ilgili açıklama yaptı.

Erzurum Ajans-MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, Toprak Mahsulleri Ofisi'nden, Fiskobirlik'e verilecek olan 50 bin ton fındık kararnamesiyle ilgili açıklama yaptı.

Erzurum, hükümetin, Fiskoibrlik'in aleyhine olan kararname ile Fiskobirlik'i bir kez daha yok etme amacı taşıdığını ortaya koyduğunu ifade etti.

MHP İl Başkanı Erzurum, "Seçim öncesi Fiskobirlik Yönetim Kurulu'nun henüz kararname çıkmadan hükümete teşekkür etmesi ve ardından kararnamenin beklenen yönde çıkmaması manidardır.Biz bu kararnamenin bu yönde olabileceği yönde açıklamalarımızı yaparak duyurmaya çalıştık.Bugün ise haklılığımız ortaya çıktı. Bu kararname yüzünden en az 200 kişi işinden olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.Aslında son on yılı değerlendirdiğimizde bu yeni bir şey değil. Son on yıl içerisinde başka kurumlarda ya

özelleştirildi, yada satıldı ve onlarca, yüzlerce kişi işinden oldu. Şimdide sıra Fiskobirlik'te. Fiskobirlik hükümetten yardım istememiş, hibe istememiş, kendi parasıyla Toprak Mahsulleri Ofisi'nden işlemek üzere fındık talep etmiş.Hükümet ise Fiskobirlik'i çalıştırmayacak kararı almış. Algı bu. Sonuçta Fiskobirlik, Toprak Mahsülleri Ofisi'nden bedava fındık almayacak. Parasını da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin belirlediği fiyattan ödeyecek.Bırakın da aldığı fındığı nasıl işleyeceğini Fiskobirlik karar

versin.Ancak karar ne diyor, parasını alırız, fiyatını kendimiz belirleriz ve aldığınız fındığı da sadece yağlık olarak işleyebilirsiniz.Bu Fiskobirlik'i bir kez daha batırma kararıdır. Fiskobirlik doğru bir adım atmış. Ayağa kalmak istiyor.Bana paramla fındık verin işleyip sorunlarımı çözeyim diyor. Ama buna olumlu yaklaşılmıyor. Bu karar mutlaka değiştirilmeli ve Fiskobirlik'in ayağa kalması sağlanmalıdır" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.