Bölge Haber Girişi : 10 Mayıs 2011 06:14

MHP'den Hınıs ve Karaçoban çıkarması!..

MHP'den Hınıs ve Karaçoban çıkarması!..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayları, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezindeki esnaf ziyaretlerinin dışında ilçelerde de seçmenleriyle bir araya gelen MHP'li adaylar, 12 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapıp, destek

Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayları, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezindeki esnaf ziyaretlerinin dışında ilçelerde de seçmenleriyle bir araya gelen MHP’li adaylar, 12 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapıp, destek talebinde bulunuyorlar.

MHP’nin Erzurum Milletvekili adayları Oktay Öztürk, Kamil Aydın, Ertürk Çimen, Jale Alcan ve Muhsin Yılmaz, seçim çalışmalarını Karaçoban ilçesinde sürdürdü. İlçe merkezindeki kahvehane ve işyerlerini ziyaret eden adaylar, MHP’nin hizmet projeleri hakkında Karaçobanlılara bilgiler aktardılar.

Karaçoban’daki kahvehane ve işyeri ziyaretlerinde konuşan MHP Milletvekili adayı Oktay Öztürk, Erzurum’un güney ilçelerinin hayvancılık ağırlıklı olmak üzere tarımsal üretime dayalı olduğunu belirterek, MHP iktidarının, her iki sektöre de öncelik tanıyacağını söyledi.

Tarımsal desteklerin kademeli olarak Mili Gelir’in yüzde 1,5’i düzeyine çıkarılacağını kaydeden Öztürk, “MHP iktidarında halen Milli Gelir’in binde 5’i olarak uygulanan tarımsal destekler, iki kat arttırılarak, 12 buçuk milyar Liraya çıkarılacak. Besi hayvancılığı için bütçe desteği yüzde 50 oranında arttırılacak, 1 milyar 250 milyon lira düzeyinden 2 milyar liraya yükseltilecek. Küçük çiftçilerin aldıkları mazot, gübre, ilaç, tohum ve fideden ÖTV ve KDV alınmayacak. Orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçiler için de tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV yüzde 50 oranında düşürülecek.” diye konuştu.

Tarım ve hayvancılığa ucuz elektrik temini, temizlenen mayınlı arazilerin yoksul çiftçilere dağıtılması, tarımsal ihracatın bir program dahilinde artırılarak desteklenmesi gibi atılımların, 12 Haziran’dan sonra işbaşına gelecek olan MHP’nin öncelikli hedefleri arasında bulunduğunu vurgulayan Öztürk, Et ve Balık Kurumu’nun ise, et piyasasında etkin olacak şekilde yeniden yapılandırılacağını ifade etti.

Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın da, et ve süt üreticiliğinin Erzurum için ayrı bir önem taşıdığını belirterek, üretilen et ve sütün garanti fiyat uygulamasına tabi tutularak, üreticilerin rahatlatılacağını söyledi. Özellikle hayvancılıkta verimlilik ve kalite artışının sağlanacağını, et ürünlerinin istikrarlı bir şekilde artırılması amacıyla besi hayvancılığının destekleneceğini kaydeden Kamil Aydın, “Hayvancılığı geliştirmek amacıyla bütçeden yapılan destek ödemeleri yüzde 50 arttırılacak. Hazine arazilerinde tarımsal üretim yapanlara da destek verilecek. Hazine arazileri, kullanıcılarına tarımsal üretim için uzun vadeli olarak kiralanacak. Sözleşmeli üretim modeli ile çiftçilerimizin ürünlerinin gerçek değeri üzerinden pazarlanması sağlanacak. Tohum Üretim ve Genetik Araştırmalar Merkezi kurulacak. Organik tarımsal ürünlerin üretimi ve tüketimi teşvik edilecek. Yüksek verim ve kalitede yerli tohum, fide, fidan ve damızlık hayvan geliştirilmesi ve üretimi desteklenecek. Kırsal cazibe birimleri olan `Tarım Kentleri’ oluşturulacak. Kırsal alandan büyük kentlere doğru olan göç, bu merkezlerde tutularak yerinde istihdam sağlanacak. Yurtiçi belgeli damızlık hayvan yetiştirilmesi, sunî tohumlama ve süt hayvancılığına önem verilecek.” şeklinde konuştu.

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya’nın da katıldığı Karaboçan’daki seçim gezisini Hınıs, Narman, Şekerli ve civar köylerde de devam ettirecek olan MHP’li adaylar, haftanın belirli günlerini ise, ev toplantılarına ayıracak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.