Siyaset Haber Girişi : 25 Şubat 2013 18:48

MHP'li Öztürk'ten Konut iş sendikasına ziyaret

MHP'li Öztürk'ten Konut iş sendikasına ziyaret
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekilli Oktay Öztürk, Konut İş Sendikası Erzurum Bölge Başkanı ve üyelerinin sorunlarını dinledi.
Erzurumajans-Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekilli Oktay Öztürk, Konut İş Sendikası Erzurum Bölge Başkanı ve üyelerinin sorunlarını dinledi.

Konut İş Sendikası Erzurum Bölge Başkanı Musa Duruk, Türkiye’de her kesimin sorunları olduğu gibi Konut İş Sendikası’nın da sorunları olduğunu bu konuda yardımcı olmalarını istedi.

Duruk, ”Bizler Erzurum'da kapıcı ve kalorifercilerden oluşan Konut İş Sendikası s adı altında örgütlenmiş bulunmaktayız. Türkiye de her kesimin sorunları olduğu gibi bizimde birçok sorunumuz bulunmaktadır. Bu sorunlarımızı Erzurum'un değerli basın mensubu arkadaşlarımızın aracılığı ile birçok defa kamuoyuyla paylaştık. İktidar partisinin il başkanına milletvekilleri ve hatta dönemin Sağlık Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanına sorunlarımızı içeren birer dosya da takdim ettik. Fakat her hangi bir sonuç alamadık. Milletvekilim biz sendika olarak kimsenin hakkını istemiyoruz. Kimseden haksız yere bir şey de istemiyoruz. Sadece haklarımız elimizden alınmasın bizleri ikinci ve üçüncü sınıf insan olarak kimse görmesin. Bizde Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyoruz, bizlerde bu vatan toprakları üzerinde yaşıyoruz, bizlerde vatandaşlık görevimiz olan vergilerimizi ödüyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkartılan yeni bir yasa ile yıpranma payı olan meslekler belirtildi bu meslekler arasına maden ocağı, cam sanayi, tehlikeli yerlerde çalışanlar diye belirtildi şimdi sizlerin huzurunuzda soruyorum kaloriferci sabah saat 3-4 de kazan yakarken en azı 33 daireyi ısıtırken binaların altında havasız nemli yerlerde kömür, toz, su ve elektrikle çalışırken yıpranmıyor da ceylan derileri üzerinde çalışan milletvekillerimi yıpranıyor. Kapıcı ve kaloriferciler zor şartlar altında çalışıyor ve haklarını yeterince alamıyor. 12 Eylül ürünü olan 634 Sayılı Kat Mülkiyet Kanunu'na eklenen 2814 sayılı yasanın ek ikinci maddesine göre, yönetici bir ihtar çektiğinde 15 gün içinde hiç bir yasal ve sosyal hakları verilmeden karda kışta emekçiler sokağa atılıyor. Bütün bunlar demokrasinin yüz karasıdır. Konuyla ilgili düzenleme bekliyoruz. Yıllardan beri iktidar partisi il başkanlarına, milletvekillerine, bakanlara, verdiğimiz dosyadan bir adette size takdim edeceğiz sadece onların yaptığı gibi dosyamızı sumen altı etmemeniz bizlerin sesine kulak vermenizi ve sesimizi meclise taşımanızı talep ediyoruz. Rahmetli eski Başbakan ve cumhurbaşkanımız Turgut Özal döneminde televizyonlarda bir reklam vardı hatırlarsanız. Ödediğimiz her vergi size yol su elektrik olarak geri dönecektir diyorlardı. Şimdi bizde diyoruz ki bizim sorunlarımıza eğildiğinizde bizlerin yanında olduğunuzda bizlere yapmış olduğumuz bu destekler size her seçimde oy olarak geri dönecektir diyor bizleri onurlandırdığınız için şahsım yönetim kurulum ve üye arkadaşlarım adına tekrar teşekkür eder saygılar sunarım.” dedi

Konut İş Sendikasının üyelerinin dertlerini herkesin dinlemediklerini, dertlerine çare bulunmadığını, MHP olarak sorunlara çare bulacağını belirten Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekilli Oktay Öztürk, bu konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacağını söyledi.

Öztürk, “Biz burada bir sürü dert yumağı ile karşılaştık. Kimse dertlerine çare bulamamış herkes kapıcıların dertlerine kulak tıkamışlardır. Yetiklilere şunu söylüyorum lütfen ellerini vicdanlarına koysunlar üst katlarda oturanlar gibi alt katta da oturanların insan olduğunu insanca yaşamaya haklarının olduğunu düşünsünler ve bilsinler. Kanunlar çerçevesinde özel çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarının takibini yaptıkları gibi devlet binalarında çalışan insanlarımızın da takibini yapsınlar. Ben Konut İş Sendikasındaki arkadaşlarımızın sıkıntılarını ve sorunlarını çözmek için TBMM’ye bu konuyu taşıyacağım.“ diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.