Bölge Haber Girişi : 16 Haziran 2010 17:59

MHRS ilgi görmeye devam ediyor!..

MHRS ilgi görmeye devam ediyor!..
Sağlık Bakanlığı tarafından 23 Şubat 2010 da uygulamaya konulan, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) Erzurumda uygulanmaya başladığı günden itibaren her geçen gün vatandaşın takdirini topluyor.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanlığı tarafından 23 Şubat 2010 da uygulamaya konulan, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) Erzurum’da uygulanmaya başladığı günden itibaren her geçen gün vatandaşın takdirini topluyor.
Konuyla ilgili bilgi veren, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, sistemin uygulamaya girmesiyle birlikte vatandaşların muayene ve poliklinik hizmetlerinden daha modern bir şekilde istifade etmeye başladıklarını, uygulama sayesinde hastanelerde yaşanılan zaman kaybının da ortadan kalktığını ifade etti.
Başhekim Yardımcısı Dr. İlyas Olcay Demirci ise yaptığı açıklamada Vatandaşların her geçen gün MHRS’ye daha çok talepte bulunduklarını belirterek; “Sistem hem biz doktorlar, hem de vatandaşlar için son derece faydalı bir uygulama. Programlı bir şekilde sağlık hizmetinden faydalanan vatandaşlarımız hastaneden güler yüzle ayrılıyorlar. Mayıs ayı itibariyle hastanemize sistem üzerinden bin 541 vatandaşımız müracaatta bulundu ve sağlık hizmeti aldı. Şuan Haziran ayı ortasındayız ve bu sayı 800 e yaklaşmış durumda. Uygulamadan haberdar olan vatandaş önce kısa süreli bir şaşkınlık geçirse de hastaneden muayene sırası almanın bir telefon tuşu kadar yakın olduğu gerçeğini benimsediğinde büyük bir memnuniyet duyuyor. Sistemin en büyük artısı ise vatandaş yani hasta memnuniyeti oranının artış göstermesi oluyor” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.