Siyaset Haber Girişi : 30 Eylül 2015 18:00

Milletvekili Aydemir: Erzurum farkındalık döneminde

Milletvekili Aydemir: Erzurum farkındalık döneminde
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum'un AK Parti iktidarları döneminde, ekonomik ve sosyal planda kendini tarif edebilir konuma kavuştuğunu, büyüme ve kalkınma sürecine girdiğini belirtti.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum'un AK Parti iktidarları döneminde, ekonomik ve sosyal planda kendini tarif edebilir konuma kavuştuğunu, büyüme ve kalkınma sürecine girdiğini belirterek, 'Maddi ve manevi dinamiklerimizle Erzurum bir farkındalık dönemindedir' dedi.

AYDEMİR EKONOMİK ÖNGÖRÜLERİNİ PAYLAŞTI

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, esnafa istişari ziyaretlerde bulundu. Esnaf ile il ekonomisi üzerine görüş alışverişinde bulunan Milletvekili Aydemir, tespit ve öngörülerini paylaştı, esnafın beklentilerini irdeledi. Esnafın konuğu olan Aydemir, 'Biz yeniden ve yine Haydi Bismillah diyoruz. Esnafımız en önemli gücümüzdür.' kaydını düştü.

YENİ PROSES

AK Parti iktidarları öncesinde Erzurum ekonomisinde en büyük sorunun içe kapanıklık ve geri kalmışlık dayatması olduğuna değinen Milletvekili Aydemir, 'AK Parti iktidarlarıyla Erzurum ekonomisi yeni bir prosese girmiştir. Öncelikler belirlenmiş, il ekonomisindeki fırsatlar ve tehditler çağdaş normda irdelenerek yeni bir yol haritası oluşturulmuştur. 2000'li yılların başına kadar yalnızca tarım ekonomisinin ağırlıklı olduğu ilde artık turizm ekonomisi de öncelikli hale gelmiş, Erzurum, Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerarasına girme hedefine yönelmiştir." diye konuştu.

ERZURUM EKONOMİSİ YENİ YOLDA

Aydemir, 'AK Parti iktidarları öncesinde, Erzurum ekonomisinde olumsuzluk kasırgaları estirenler, ilin önüne yeni hedefler koymak, ekonomiye yeni bir vizyon kazandırmak yerine, negatif bir sinerji oluşturarak geri kalmışlık temasına yoğunlaştı ve siyasetlerini yıllarca bununla beslediler. AK Parti iktidarları döneminde ise Erzurum ekonomik potansiyel ve değerlerini yeniden keşfederek, ülke ekonomisinde söz sahibi olma hedefini edindi. Geçmişte ekonomideki moral ve motivasyonları bozanların aksine, AK iktidarlar Erzurum'a pozitif enerji taşıdı. İl Ekonomi gündemi yeniden yazıldı, öncelikler bazında çeşitlilik ve konseptler yol haritası haline geldi. Yani olumsuzluklar silindi, kalkınma heyecan ve enerjisi güç kazandı.' dedi.

GELİN HATIRLAYALIM..

Gerek ülke, gerek bölge ve gerekse il ekonomisinde yeni bir anlayışın hakim hale geldiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, 'Biz, Sanayicimiz, işadamımız ve esnafımızdan geçmişteki ekonomik yönelim ve anlayışı hatırlamalarını istiyoruz. AK Parti iktidarları öncesinde yerel kaynak ve değerler dikkate alınmadan merkezi biçimde oluşturulan ekonomi planlamaları esastı. Ülkenin en gelişmiş illeri ile en geri kalmış illeri aynı çerçeve ve aynı üslupla değerlendiriliyordu. Ancak ekonomik destekler, ağırlıklı olarak sanayi kentlerine yoğunlaşıyordu. Bir KOBİ kurmak ve ekonomik model oluşturmak için bile DPT'den onay almak zorunluluğu yaşanıyordu. Bir de bugüne bakalım. 13 yıllık dönemde, iller ekonomide kendi modellerini oluşturmak, önceliklerini belirlemek fırsatı edindiler. Kalkınma Ajansları vasıtasıyla sanayici, işadamı ve esnafımızın projeleri yerinde ve zamanında destek bulma şansına kavuştu. DAP Bölge Kalkınma idaresi gibi tarımsal yatırımlara destek veren bir kurum Erzurum'dan bölge ekonomisine yön veriyor. Bugün Erzurum ekonomisinde yalnız tarımı konuşmuyoruz, turizmi, tarımsal sanayiyi, spor
ekonomisini de konuşuyoruz. " vurgusunu yaptı.

TİCARET SEKTÖRÜNDE YENİ İVME

Erzurum'da ticaret sektörünün yeni bir ivme kazandığına dikkat çeken Milletvekili Aydemir, 'Bizim esnafımızın kanaat önderleri ve büyüklerinin de teslim edeceği üzere, ticareti yatırımlar şekillendirir. Özellikle emek yoğun sektörlere yönelme ve odaklanma, esnafımızın işlerinde etkili olur. Bugün Erzurum, dünün aksine artık yalnız ekonominin bir çeşidinde değil, spordan turizme, sağlıktan, eğitime, ulaştırmadan enerjiye, kalkınmaya dair her sektörde yatırımların adresi durumundadır. Bu çeşitlilik, esnafımıza yeni alternatifler de sunmuş, esnafımız da yeni ufuklar edinmiştir.' dedi.

ERZURUM ESNAFININ SÖZÜ SENETTİR

Erzurum'un esnafıyla özel bir durum sergilediği ve değeri taşıdığına işaret eden Aydemir, 'Bizim esnafımız, emin olması, güvenilir bulunmasıyla maruftur. Erzurum esnafı asırlardır 'sözü senet olan' esnaf olarak tarif edilmiştir. Şükürler olsun, bugünde böyledir. Halkımızın kalkınma ve gelişme seyrinde en önemli moral ve motivasyon kaynağı esnafımızdır. Bizim esnafımızdan öncelikli beklentimiz, bu ilde olumsuzluklara yoğunlaşmış olanlara ve onların bundan beslenen siyasi beklentilerine karşı durmaları ve onların niyetlerine yol vermemeleridir. Zira bizim için önce Erzurum vardır. Kalkınma ve gelişmede en önemli etmen ise pozitif yaklaşımdır. AK Parti iktidarlarının il ekonomisine verdiği teşvik ve destekler ölçeğinde bu sinerji devam etmeli ve Erzurum ticarette de, diğer sektörlerde olduğu gibi artık öne çıkmalıdır.' ifadelerini kullandı.

TARİH YAZMAYA VAR MISINIZ?

Erzurum'un tüm tarihi kaynaklarda bir ticaret şehri ve İpekyolu'nun merkezi ili olarak yer bulduğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, 'Biz 13 yıllık istikrar bozulmadan, dadaşça bir kararlılık içinde Erzurum için Haydi Bismillah diyoruz. Gelin, İpekyolu sinerjisini yeniden kazanalım. Gelin, ekonomide de dadaşça bir duruş sergileyelim. Gelin ticaret sektöründe de AK desteklerle yeni bir kalkınma ve gelişme destanı yazalım. " dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.