Siyaset Haber Girişi : 20 Şubat 2016 12:15

Milletvekili Taşkesenlioğlu'ndan HDP'ye tokat gibi cevap

Milletvekili Taşkesenlioğlu'ndan HDP'ye tokat gibi cevap
HDP'nin, özel istihdam bürolarıyla ilgili Araştırma Önergesi'nin görüşülmesini içeren grup önerisi TBMM'de kabul edilmedi. Oturumda söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, HDP'ye adeta ders verdi.

Erzurumajans-PKK tarafından kaçırılan 2 binden fazla kişinin yüzde 30'unun kız olduğuna dikkat çeken Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "HDP'nin bunlar için eyleme geçmelerini arzu ederim. Berivanlar, Berfinler, Mizginler belki de özel istihdam bürolarının sahibi olacaktı" dedi.


AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, işsizlikle mücadele için oluşturulan 'Özel İstihdam bürolarıyla' ilgili araştırma önergesine tepki gösterdi. "Sadece zarflarla değil, biraz da içindekilerle de ilgilenelim" diyen Taşkesenlioğlu, "Bugün bu öneriyi veren HDP'nin, PKK tarafından kaçırılan kız çocuklarıyla ilgili eyleme geçmesini arzu ederim. Belki onlardan birileri bugün konuştuğumuz özel istihdam bürolarının sahibi olacaklardı. Türkiye'nin adının başka yerlerde daha güçlü bir ses olmasını sağlayacaklardı" dedi.


HDP'nin, özel istihdam bürolarıyla ilgili verdiği 'Araştırma Önergesi' TBMM'de görüşüldü. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, istihdam bürolarının, hem dünyada hem Türkiye'de işsizlik sorunuyla baş edemeyen hükümetlerin, sorumluluğu kendi üzerinden atması sonucu ortaya çıktığını söyledi.


Özel istihdam bürolarıyla işverenlerin, sadece çalıştırdıkları süreyle sınırlı olmak üzere işçi çalıştırabileceklerini anlatan Beştaş, "Bu zihniyete göre işçi alınır, satılır, ödünç verilir ama asla hakları göz önünde bulundurulmaz, emeği daha kolay sömürülür. İşverenlere her durumda ve 8 ayı aşmayacak şekilde geçici işçi çalıştırma hakkı tanıyor. Tazminat, yıllık izin, engelli çalıştırma zorunluluğu da olmayacak. Kayıt dışı düzen getiriyor. Bu düzen, kadınların mağduriyetini daha da artıracak" dedi.


AK PARTİ ADINA TAŞKESENLİOĞLU KONUŞTU


Araştırma Önergesi'yle ilgili söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ise AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri kadının istihdamı için ulusal ve uluslararası alanda gösterdiği çabaların olumlu sonuç verdiğini belirtti. Taşkesenlioğlu, özel istihdam bürolarının mevsimlik tarım işçileri ve kadınların emeğinin kayıt altına alınmasını sağlayacağını söyledi.


KEŞKE KAÇIRILAN KIZLARLA DA İLGİLENSELER


Öneriyi veren HDP'nin PKK tarafından kaçırılan özellikle kız çocuklarıyla da ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Taşkesenlioğlu, "Uluslararası hak ihlalleri izleme raporu kayıtlarına da giren PKK tarafından kaçırılan 2 binden fazla kişinin yaklaşık bunun yüzde 30'unun kız çocuğu olduğu dikkate alınırsa bunlar hakkında da bir şeyler yapmasını ve özellikle "Diyarbakır Anneleri" diye bilinen 350 çocuğun 88'i kız çocuğu, 18 yaş altı kız çocuğu olan annelerimiz için de bir şeyler yapmasını ve onların yalvarmalarını, göz yaşlarını dindirmeleri amacıyla da eyleme geçmelerini arzu ederim. Belki onardan birileri belki Berivanları, belki Berfinleri, belki Mizginleri, belki Ayşeleri, belki Fatmaları biz bugün özel istihdam bürolarıyla ilgili konuşurken onlardan her birisi belki bu özel istihdam bürolarının sahibi olacaktı. Ya da belki Berivan doktor olup bu ülkeye faydalı olacaktı. Ya da belki Mizgin iyi bir balerin olup Türkiye'nin adını başka yerlerde daha güçlü bir ses olmasını sağlayacaktı. Ya da belki bir Mizgin gerçekten sevinç olup -adının anlamı gibi- bu ülkede yeni çığırlar açmasını, NASA'da iyi bir astronot olmasını sağlayacaktı. O yüzden biz sadece zarflarla ilgilenmeyelim. Biraz içindekilerle de ilgilenelim" dişe konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.