Bölge Haber Girişi : 18 Eylül 2011 01:40

MNG Kargo bayrağı zirvede!..

MNG Kargo bayrağı zirvede!..
MNG Kargo Erzurum Bölge Müdürlüğü ekibi tarafından organize edilen Ağrı dağı tırmanışı başarıyla sonuçlandı. 4 günlük tırmanış ile 5 bin 137 metre yükseklikteki Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşıldı.

Erzurum Ajans-MNG Kargo Erzurum Bölge Müdürlüğü ekibi tarafından organize edilen Ağrı dağı tırmanışı başarıyla sonuçlandı. 4 günlük tırmanış ile 5 bin 137 metre yükseklikteki Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşıldı.

Doğubeyazıt ilçesinden özel bir araçla yola çıkan tırmanış ekibi, 2 bin 600 metre yükseklikteki birinci kamp yerine ulaştıktan sonra kısa bir mola verdi. Aynı gün 3 bin 200 metre yükseklikteki ikinci kamp yerine üç saatlik yürüyüş yapan ekip burada bir gün boyunca dinlendi. Ertesi gün sabah 9.00’da ekip, tırmanışın en zorlu etabına başlayarak 4 bin 200 metre yüksekliğe çıkmak üzere yürüyüşe başladı.

Dört saat süren bu etabın ardından üçüncü kamp yerine ulaşan ekip bir süre dinlendikten sonra gece saat 2.00’de zirve yürüyüşüne başladı. 5 bin 137 metre yükseklikteki zirveye altı saatlik bir yürüyüşle ulaşan tırmanış ekibi, firmanın bayrağını zirveye diktiler. 20 dakikalık aradan sonra inişe geçen ekip 2 Eylül günü, tırmanışın başladığı noktaya ulaştı. MNG Kargo Erzurum Bölge Doğubeyazıt Acentesi Müdürü Salih Yıldırım tarafından organize edilen Ağrı dağı tırmanışı, HTC Turizm firması tarafından ve rehber Mehmet İtkü’nün öncülüğünde gerçekleştirildi.

MNG Kargo Erzurum Bölge Müdürlüğü ekibi Türkiye’nin 35. Milli Parkı olma özelliğine sahip Ağrı Dağı’na yaptıkları bu tırmanışla hem sağlığa hem doğaya hem de kültür tarihine dikkat çektiler.

MNG KARGO, AĞRI DAĞI’NI AMBALAJLARIYLA TÜM DÜNYAYA TAŞIYOR

Türkiye’yi sevmek yetmez; çok çalışmak, başarmak, ülkemizin insanıyla bütünleşmek gerekir.” sözünü ilke edinen MNG Kargo, ülkemizin ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlayan “Kentlerin Dili” sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü birçok proje ile kentlerin tarihi, turistik özelliklerinin yanı sıra ekonomisinin, kültürünün ve el sanatlarının tanıtılmasını, bu yolla da kent ekonomilerinin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Bu projelerden en önemlilerinden biri olan “Kentlerin Dili Ambalaj Serisi” çalışması ile MNG kargo ambalajları, illeri simgeleyen fotoğraflarla süsleniyor. Örneğin Iğdır’dan, gelen bir kargonun ambalajında o ilin simgesi haline gelen Ağrı Dağı’nı, Van’dan gelen kargoda ise bu kez Van kedisi, Akdamar kilisesi, Van gölüne özgü İnci Kefali gibi simgeleri görmek mümkün. Şimdilik 49 ilden çıkan on binlerce kargo, Türkiye’nin dört bir köşesine ve Dünya’nın 220 ülkesine dağılıyor. Bu sayı artarak devam etmektedir. MNG Kargo’nun hedefi, tüm Türkiye’yi ambalajlarına taşıyarak kentlerin markalaşma sürecine destek olarak, ekonomilerine katma değer sağlamaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.