Bölge Haber Girişi : 09 Nisan 2011 12:51

Mobese kazaları polis sergisinde!..

Mobese kazaları polis sergisinde!..
Erzurum'da MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazalarının sergilendiği polis sergisi büyük ilgi gördü.

Erzurum Ajans-Erzurum'da MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazalarının sergilendiği polis sergisi büyük ilgi gördü.

Türk Polis Teşkilatının 166. kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında Erzurum Alış Veriş Merkezi'nde (AVM) "Polis Sergisi" açıldı. Sergide Erzurum Emniyet Müdürlüğüne ait birçok araç ve gereç sergilenirken en çok ilgiyi MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazalarının gösterildiği stant ilgi gördü. Çok sayıda vatandaş MOBESE kameralarına yansıyan kaza görüntülerini hayretle izledi.

Çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının gösterildiği stantta, otomobilin küçük bir çocuğa çarparak havada yaklaşık 10 metre uzağa fırlattığı

görüntü izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi.

MOBESE kameralarına yansıyan trafik kazalarının ibret verici olduğunu vurgulayan Erzurum Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürü Suat Özdemir, sürücü ve vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi. Özdemir, "MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerde de görüldüğü gibi kural ihlalleri, dikkatsizlikler kazaların meydana gelmesinde birinci unsur. Kırmızı ışıkta geçen araçlar kavşaklarda kazalara karışıyor. Yayalar sağa sola bakmadan bir anda caddeye fırlamaları kazalara davetiye çıkarıyor. Bu

hususta sürücüler trafik kurallarına riayet etmeli. Aileler çocuklarını cadde, sokaklarda karşıdan karşıya nasıl geçecekleri konusunda uyarmalıdırlar. Trafik polislerini sadece ceza yazan kişiler olarak algılanmamalı, amacın halkın can güvenliği için trafiği düzenleyen görevliler olduklarını unutmamalıyız" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.