Bölge Haber Girişi : 16 Ocak 2010 06:11

Müfettişler: Hamiline arama emri yok!..

Müfettişler: Hamiline arama emri yok!..
Erzincan'da tutuklanan subayların usulsüz mahkeme kararlarıyla gözaltına alındığı yönündeki "hamiline arama izni" iddiası, Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından asılsız bulundu.
Cem BAKIRCI'nın haberi- İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan'da tutuklanan subayların usulsüz mahkeme kararlarıyla gözaltına alındığı yönündeki "hamiline arama izni" iddiası, Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından asılsız bulundu.
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları üzerine 11 Ocak'ta Erzurum'a giderek inceleme yapan 2 bakanlık müfettişi, hâkim İsmail Şahin'in "boş arama kararı" diye bir karara imza atmadığı, imza atılan arama kararında da isim ve adreslerin olduğu yönünde rapor hazırladı. Kılıçdaroğlu, Şahin'in 18 Kasım 2009'da adres ve kişiler belirtilmeksizin El Koyma ve Arama Kararı çıkarttığını öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu daha sonra ise 'Biri dolu biri boş arama kararı belgesini aynı yargıç imzalıyor' iddiasını ortaya atmıştı. (Sabah)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.