Bölge Haber Girişi : 15 Aralık 2009 08:27

Musa'nın katilini DNA testi de doğruladı!..

Musa'nın katilini DNA testi de doğruladı!..
Musa cinayetinde, Polis Kriminal Laboravutarı sonuçları açıklandı
Turgay İPEK'in haberi-Erzurum'da 3 Kasım sabahı evden okula giderken kaybolan ve bir hafta sonra metruk bir binada cesedi bulunan ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Musa Kang cinayetinde önemli bir gelişme oldu. Güvenlik kamerası görüntülerinde Musa Kang'la birlikte olduğu için tutuklanan kapüşonlu 16 yaşındaki madde bağımlısı B.E.'nin cinayeti işlediği, DNA testi ile de kanıtlandı.

Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Musa Kang'ın cesedi 9 Kasım günü bulundu, 10 Kasım günü Yoncalık Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cinayetle ilgili olarak 12 Kasım günü Musa'nın amcasının oğlu 16 yaşındaki S.K., 24 Kasım günü de kapüşonlu B.E. tutuklandı. Madde bağımlısı olan ve çeşitli suçlardan sabıkası bulunan B.E.'nin evinde kamera görüntülerindeki kıyafetler bulunurken, kapüşonlu mont ve metruk binadaki kan örnekleri
Ankara Polis Kriminal Laboravutarı'na gönderildi.

Musa'nın yanındaki “Kapüşonlu olan benim” diye itirafta bulunan ve tanık ilköğretim okulu öğrencileri tarafından teşhis edilen sabıkalı B.E., 25 Kasım günü kuzen S.K. ile önce Adliyede yüzleştirildi. Daha sonra S.K. ve B.E., metruk binaya götürülerek yer gösterme yapıldı. Musa Kang'ın amcasının oğlu S.K., 14 gün sonra tahliye edildi.

Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet savcılığı, B.E.'nin yer gösterme sırasında küfürlü konuşması ve dikkati çeken bazı tavırları üzerine akli dengesinin yerinde olup olmadığını belirlemek için 7 Aralık günü
İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildiğini bildirdi. Cinayetle ilgili Ankara Polis Kriminal Labaratuvarı'na gönderilen örneklerinin değerlendirildiğini belirten bir yetkili, “Metruk binayı kimlerin kullandığını tespit ettik. Onların arasında bulunan B.E., kapüşonlu gence çok benziyordu. Evinde görüntülere yansıyan kapüşonlu montu ve diğer kıyafetleri bulunca, Musa'yı okul yolundan metruk binaya götürdüğünü itiraf etti. Kapüşonla montta kan lekesi vardı. Muhtemelen cinayet sırasında B.E.'nin eli kanamış. DNA testine göre, kapüşonlu mont ile metruk binadaki kan örnekleri Musa ile B.E.'ye ait çıktı. Tanık ilköğretim okulu öğrencileri de o gün gördükleri kapüşonlu gencin B.E. olduğunu söylediler. B.E. isteği olmadığı, yerine getirilmediği zaman saldırganlaşıyor. Muhtemelen, Musa'ya hırsızlık yaptırmak istedi. Çocuk buna karşı çıkınca cinayeti işledi” diye konuştu. (Milliyet)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.