Bölge Haber Girişi : 04 Haziran 2011 18:29

MÜSİAD Rektörler onuruna yemek verdi!..

MÜSİAD Rektörler onuruna yemek verdi!..
Erzurum MÜSİAD, Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İkinci Avrasya İpekyolu Üniversiteler Toplantısı için kente gelen bilim adamları onuruna bir yemek verdi.

Erzurum Ajans-Erzurum MÜSİAD, Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘İkinci Avrasya İpekyolu Üniversiteler Toplantısı’ için kente gelen bilim adamları onuruna bir yemek verdi. Yemekte konuşan MÜSİAD Başkan Yardımcısı Hüseyin Pekmez, akademik organizasyonun yanına önümüzdeki dönemde ekonomik organizasyonun da eklenmesini ve katılımcı ülkelerin fahri konsolosluklarının kente açılmasını istediklerini söyledi.

Hacıbaba lokantasındaki yemeğe Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, MÜSİDA Başkan Yardımcısı Hüseyin Pekmez, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarındaki 27 ülkeden 97 üniversite rektörü, üst düzey temsilcileri ve Türkiye’deki 40 üniversitenin rektörü ve MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Rektör ve bilim adamlarını Anadolu’nun zirvesi Erzurum’da buluşturan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Koçak’a teşekkür ettiklerini belirten MÜSİAD Başkan Yardımcısı Hüseyin Pekmez, “Rektörleri ve bilim adamlarını, kısa bir süre önce düzenlenen ve Türkiye’nin kış sporlarındaki ilk uluslararası organizasyonu olan 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan kentimizde misafir etmekten dolayı mutluyuz. Kıtaları, 2 bin rakımlı Erzurum’da buluşturan bu akademik organizasyonun yanına önümüzdeki dönemde ekonomik organizasyonun da eklenmesi en büyük temennimizdir. Bunun için bu üniversitelerimizin bulunduğu bölgedeki işadamlarının da Erzurum’a davet edilmesini arzu ediyoruz. Üç gün sürecek bu toplantıdan yola çıkarak, buna ticareti ve sosyal ilişkileri de ekleyebiliriz. Burada bulunan ülkelerin en azından fahri konsolosluklarının Erzurum’a kazandırılması konusunda, yardımlarınızı talep ediyoruz. Bu, Erzurum MÜSİAD’ın hedefleri arasında yer alan öncelikli konulardandır. Ayrıca uluslararası bir yapıya bürünen bu tür organizasyonlarda alınan kararların takip edilmesi ve uygulanması en büyük dileğimizdir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.