İlçeler Haber Girişi : 17 Ekim 2012 12:15

Mutluluk için yürüyün

Mutluluk için yürüyün
Oltu Sağlık Grup Başkanı Dr. Burhan Yarar, ilçe halkını daha sağlıklı bir yaşam için günde en az yarım saat süre ile yürümeye davet etti.
Erzurum Ajans-Oltu Sağlık Grup Başkanı Dr. Burhan Yarar, ilçe halkını daha sağlıklı bir yaşam için günde en az yarım saat süre ile yürümeye davet etti.

Oltu İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından organize edilen yürüyüşle “Sağlıklı Yaşam”a dikkat çekildi.

Kale Yürüyüş Yolunda gerçekleştirilen yürüyüşle sağlıklı yaşam konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Sağlık Grup Başkanı Dr. Burhan Yarar, “Toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasına tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de çok önem verilmektedir.” dedi.

Bu nedenle fiziksel aktivite ile ilgili özel gün ve haftaların etkin olarak kutlanmasının önem arz ettiğini aktaran Dr. Yarar, 81 il de İl Sağlık Müdürlükleri tarafından 3-4 Ekim günlerinin düzenli olarak her yıl “Dünya Yürüyüş Günü” olarak kutlandığını kaydetti.
Oltu Toplum Sağlığı Merkezi olarak bugünden itibaren her gün 17.00-18.00 saatleri arasını yürüyüş saati olarak ilan ettiklerine işaret eden Yarar, “Tüm ilçe halkımızı daha sağlıklı bir yaşam için bu saatte en az yarım saat süreyle yürümeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.