Erzurum Haber Girişi : 10 Nisan 2013 01:22

Mutluluk odaları hazır

Mutluluk odaları hazır
Erzurum H ve E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki hükümlülerin eş ve çocukları için 8 oda hazırlandı.
Erzurumajans-Cem Bakırcı'nın haberi-Erzurum H ve E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki hükümlülerin eş ve çocukları için 8 oda hazırlandı. Bin 100 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu Erzurum H ve E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda yeni düzenlemeyle birlikte hükümlüler, kurum içindeki veya dışındaki genel durumları, eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine etkin katılımları, kurum düzenine karşı tutumları ve kendilerine verilen işlerdeki gayretleri dikkate alınarak, teşvik esaslı ödüllerden yararlandırılabilecek.
Cumhuriyet Başsavcılığı Yetkililerinden edinilen bilgilere göre, H ve E Tipi Cezaevi İnfaz Kurumuna buzdolaplı   ve TV'li dörder odanın hazır edildiği belirtildi. Yetkililer,"İyi halli olanlara ödül olarak 3 ayda bir görüş izni verip eşleri ve çocuklarıyla bir gece geçirme imkânı tanıyacağız." dediler.

HÜKÜMLÜLERE VERİLECEK ÖDÜLLER ŞÖYLE:


Kapalı cezaevlerinde bulunan evli hükümlüler, en geç 3 ayda bir kez olmak üzere, 3 saatten 24 saate kadar eşleri ile kurum veya eklentilerinde cezaevi personelinin yakın nezareti olmaksızın mahrem şekilde görüştürülebilecek.
Çocuk hükümlüler ise en geç 2 ayda bir kez olmak üzere, 3 saatten 24 saate kadar ana ve babasıyla veya vasisiyle kurum ya da eklentilerinde cezaevi personelinin yakın nezareti olmaksızın aile görüşmesi yaptırılabilecek. Haftalık ziyaret süresi 2 saate kadar uzatılabilecek. Kapalı ziyaret yerine açık ziyaret yaptırılabilecek. Üst üste kullanılmayan en fazla 3 haftalık ziyaret süresi toplu olarak kullandırılabilecek. Haftalık telefonla görüşme süresi veya sayısı 2 katına kadar artırılabilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmed Efe 01 Ocak 1970 02:00

    Anlamıyorum Ödül değil de Ne bunlar ?