Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Mayıs 2012 16:45

''Müzik ve yol'' programının konuğu Erzurum olacak

''Müzik ve yol'' programının konuğu Erzurum olacak
Habertürk kanalında yayınlanan ''Müzik ve Yol'' programının bu haftaki konuğu Erzurum olacak.
Erzurum Ajans-Habertürk kanalında yayınlanan ''Müzik ve Yol'' programının bu haftaki konuğu Erzurum olacak. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Süleyman Kurt'un yaptığı programın ekibi, çekim yapmak üzere geldikleri Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile görüşen ekip, Erzurum hakkında bilgiler aldı, programa ilişkin detayları anlattı. 
Türkiye'deki müzikal kültürünü araştırarak beyaz cama yansıtan ''Müzik ve Yol'' programının yönetmeni ve yapımcısı Süleyman Kurt, sunucu İskoç asıllı Paul Dwyer ile birlikte Erzurum'a geldi.
Habertürk ekranlarına önümüzdeki hafta Erzurum'u konuk edecek olan program ekibi, Büyükşehir Belediyesi?ni ziyaret ederek, Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile bir araya geldi. Programı İskoç yöresel kıyafeti olan kilt (İskoç Eteği) ile sunan Paul Dwyer, Erzurum'a uzun zamandan beri gelmeyi çok arzu ettiğini belirterek, ''Ekranlarda Erzurum'u anlatmak için sabırsızlanıyorum'' dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, ''Müzik ve Yol'' adlı programı beğeniyle takip ettiğini belirterek, program ekibini Erzurum'da görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Erzurum'un yazı ve kışıyla ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu vurgulayan Tavlaşoğlu, ''Erzurum bir turizm şehri ve bir kültür şehri. Müzik ve Yol adlı programın formatına uygun zengin bir birikimimiz var. Halk ozanlarımız, şairlerimiz, müzisyenlerimiz ve yöresel sanatçılarımızın yanı sıra, Erzurum olarak yemek kültürümüzle de ön plandayız'' şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz'ün de hazır bulunduğu görüşmede, programın çekimlerine ilişkin detaylar da görüşüldü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.