Erzurum Haber Girişi : 17 Şubat 2024 11:45

Nabzının durduğu zaman öğrenilecek!

Nabzının durduğu zaman öğrenilecek!
Erzurum'da Rus uyruklu sevgilisi Anastasia Emelianova'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Suriye uyruklu Nizar A, hakim karşısına çıktı. İşte detaylar.

İFADE DEĞİŞTİRDİ CİNAYETİ REDDETTİ!

 

Ölümün kaza mı cinayet mi olduğu aydınlatılmaya çalışılan olayda mahkeme, Anastasia’nın bileğindeki akıllı saatten nabzının durduğu zamanı öğrenmek için inceleme yapılması talimatı verdi. 

 

Erzurum’da geçtiğimiz yıl 20 Eylül’de meydana gelen olayda Rus uyruklu Anastasia Emelianova, kırık cam parçasının bacağına saplanmasıyla hayatını kaybetmişti. Birlikte yaşadığı sevgilisi Suriye uyruklu Nizar A. ise karakolda cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etmesiyle tutuklanmıştı. Hakim karşısına çıkan Nizar A. karakoldaki ifadesini değiştirerek cinayeti reddetti.

 

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Nizar A., tercüman eşliğinde verdiği ifadede olay gecesi işten eve geldiğinde Anastasia’nın oturma odasında cam sehpanın kırık parçaları üzerinde kanlar içinde yattığını gördüğünü söyledi. Cinayet işlemediğini ve olayın nasıl gerçekleştiğini bilmediğini söyleyen katil zanlısı Nizar A., 5 aydır birlikte olduğu sevgilisi ile evlilik planları yaptıklarını anlattı.

 

 

Telefon sinyal vermedi

 

Olay günü Fas asıllı arkadaşı Kevser M. ile Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde görüştüğünü söyleyen Nizar A.’nın telefonunun o gün içerisinde o bölgede sinyal vermediği tespit edildi. Öte yandan kırılan cam sehpaya hiçbir zaman dokunmadığını söyleyen Nizar A.’nın yapılan incelemede ise kırık cam parçasında parmak izi tespit edildi.

 

Önce itiraf etti sonra reddetti

 

Emniyetteki ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etmesi mahkemede sorulan Nizar A., polislerin kendisini darp ettiği için o şekilde ifade verdiğini söyledi. Tanık olarak dinlenen polis memurları ise darp olayının yaşanmadığını belirtti. Nizar A.’nın ifade sonrası yapılan hastane muayenesinde kesinlikle darp izine rastlanmadığı da tutanaklara geçti.

 

 

Akıllı saat incelemeye alınacak

 

Anastasia’nın yaşamını yitirdiği sırada bileğinde bulunan akıllı saati mahkemede gündeme geldi. Talep üzerine söz konusu saatin incelemeye alınmasına karar verildi. Akıllı saatin nabız ölçme özelliği bulunması sebebiyle incelemeye alınarak Anastasia’nın öldüğü saat net olarak belirlenecek.

 

Ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

 

Öte yandan savcılık, sanık Nizar A.’nın ‘Kadına Karşı Kasten Öldürme’ suçundan mütalaasını açıkladı. İşlenen suçun katalog suçlara girdiğini belirtilen sanık Nizar A. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

 

 

Avukat Begüm Osma duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Erzurum 1. Ağır Ceza mahkemesinde Anastasia'nın ilk celsesi görüldü. Savcılık mütalaasında kadına karşı kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ancak mahkeme, bizlerin ve sanık müdafinin talepleri doğrultusunda, eksik hususların değerlendirilmesi yönünde bir ara karar kurdu. Şöyle ki en önemli husus Aslında Anastasia'nın akıllı bir kol saati vardı. Kol saati nezdinde kalp atışlarının durup durmadığına ilişkin bir inceleme yapılacak. En önemli ara kararlardan bir tanesi bu. Bizler kadın cinayetleri durana kadar, elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Davamızın peşindeyiz, takip edeceğiz” dedi. Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Kaynak: Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 18 Şubat 2024 22:37

    Onlarca polis hakim savcı görgü tanığı navimanmayın saate inanın akıllı saat takıp akıllı telefon kullanan akılsız insanoğlu