İlçeler Haber Girişi : 05 Aralık 2012 10:00

Narman Lisesi'nde kariyer günleri devam ediyor

Narman Lisesi'nde kariyer günleri devam ediyor
Narman Lisesi Rehber danışmalığı tarafından organize edilen kariyer günleri etkinliği devam ediyor.
Erzurumajans-Narman Lisesi Rehber danışmalığı tarafından organize edilen kariyer günleri etkinliği devam ediyor.

Narman Lisesi Rehber Öğretmeni Özkan Yavuz tarafından rehberlik danışmanlığı olarak son sınıf öğrencilerine ilçede bulunan kurumlardaki meslekler tanıtılıyor.Her hafta farklı bir meslek mensubun katıldığı kariyer günlerine bu hafta polislik mesleği hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Lise kütüphanesinde düzenlenen kariyer günleri seminere İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Komiser Yardımcısı Sebahattin Özbek ve Toplum Destekli Polis Memuru Rıza Salmanlı katıldı.

Öğrencilere polislik hakkında bilgi veren Komiser Yardımcısı Sebahattin Özbek ‘Türkiye'de polis olmak için 4 yol bulunmaktadır bunları kısaca sizlere anlatayım 1-Bunlardan ilki, lise düzeyindeki Polis Koleji'dir. Ankara'da ve Bursa'da yatılı eğitim veren 2 Polis Koleji bulunmaktadır. Polis Kolejine başvuran adaylar arasından Polis Kolejine Giriş Sınavına katılmaya hak kazanacak adayların değerlendirmesi OYP’ye (Orta öğretime yerleştirme puanı) göre yapıldıktan sonra, adayların başarı ve puan durumları MEB tarafından Ankara Polis Koleji Müdürlüğüne verilmektedir , 2-Polislik için ikinci yol ise, 2 yıllık eğitim veren Polis Meslek Yüksekokullarıdır (PMYO). 2010 yılı için YGS'den en az 300 puan alanlar başvurabilecektir.

Üçüncü yol ise Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'dir (PA GBF). Amir yetiştiren Akademi'ye 2006 yılında 1145 aday başvurmuştur.

Son yol ise, üniversite mezunlarının alındığı, 6 aylık Polis Meslek Eğitim Merkezleri'dir (POMEM). Başvuru yapan üniversite mezunları arasında her daldan mezun bulunmaktadır. Açık öğretim Fakültesi mezunlarının başvurusu da kabul edilmektedir” dedi
Narman Lisesi Rehber Öğretmeni Özkan Yavuz ise yaptığı açıklamada, “Okulumuz son sınıf öğrencilerinin meslekler ve mesleği yürütme özellikleri hakkında bilgi edinmeleri amacı ile düzenlenmektedir. Hedefimiz öğrencilerimizin doğrudan meslek sahiplerinden mesleği öğrenmeleridir” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.