İlçeler Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Narman`da buzağı güzellik yarışması

Narman`da buzağı güzellik yarışması
Erzurum`un Narman ilçesinde Geleneksel hale getirilen 14. `En Güzel Buzağı` yarışmasında dereceye giren çiftçiler düzenlenen törenle ödüllerini aldılar
Erzurum Ajans-Erzurum`un Narman ilçesinde Geleneksel hale getirilen 14. `En Güzel Buzağı` yarışmasında dereceye giren çiftçiler düzenlenen törenle ödüllerini aldılar
Narman Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nce hayvancılıkta isim yapmış olan Narman ilçesinde hayvancılığının geliştirilmesi ve teşviki amacıyla Buzağı güzellik yarışmaları geleneksel hale getirildi. Bu yıl 14`üncüsü düzenlenen Buzağı Güzellik yarışmasına Hayvan yetiştiricilerinin ilgisinin az olması dikkati çekerken yarışmaya katılan buzağıların ise kaliteli olduğu saptandı.

Veteriner Hekim Mustafa Karagöz, Veteriner Hekim Selçuk Erdoğan ve Veteriner Sağlık Teknisyeni Turgut Aydın’dan oluşan jüri, yetiştiriciler tarafından yarışmaya katılacak olan buzağılarını seçip yarışmaya hazırlanan buzağıları tek tek inceledi ve değerlendirme yaptılar.

Yarışmada birinci Muammer Beyaz’ın işletmesinde bulunan buzağı, İkinci Enver Balıkcı’nın işletmesinde bulunan buzağı, Üçüncü ise İbrahim Yaşar Sarı’nın işletmesinde bulunan buzağı seçildi

Birinci seçilen Buzağının yetiştiricisine Süt sağım makinesi ikinciye Yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın ve hem dereceye girenlere hem de yarışmaya katılan buzağı sahiplerine 2 şer torba besi yemi verildi.
Birincinin ödülünü Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İkincinin ödülünü İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Altun üçüncünün ödülünü ise Erzurum ili damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği Başkanı İbrahim Serhat Fıratlıgıl verdiler.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Altun “Narman da hayvan ıslahı çalışmalarında önemli ölçüde başarılı olduklarını belirterek İlçe Kaymakamı Atasoy’a, hayvan yetiştiricilerine, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaymakam Atasoy ise İlçe halkının Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladıklarını belirterek tarım ve hayvancılığın en iyi şekilde yapılması için çiftçilerin teşvik edilmesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veteriner Hekim Salim Pehluvan ise “İlçemiz hayvancılığının son yıllarda yapılan ıslah çalışmaları ile önemli mesafe kaydetmiştir bu gün itibariyle sığır mevcudumuzun yüzde 80’i kültür ve kültür ırkı melezi hayvanlara dönüştürülmüştür. Bu kapsamda 6 yıldır yürütülen suni tohumlama çalışmaları neticesinde 9172 adet buzağı elde edilmiştir. 2011 yılında 6335 adet suni tohumlama yapılmıştır. Bu ise toplam boğa altı inek sayımızın yüzde 53 üne tekabül etmektedir. Yürütülen bu çalışmaların Narman’ın montofon ırkı deposu olma özelliğine ciddi katkı sağlayacaktır” dedi.
Pehluvan, en fazla üç yıl içerisinde yılda en az 2000 adet sertifikalı düve yetiştirilmesini sağlayacağına inandığını söyledi.
Narman Halk eğitim merkezi yanında bulunan bahçede yapılan yarışmaya daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.