Spor Haber Girişi : 06 Ocak 2021 12:52

Ne de olsa efsane!

Ne de olsa efsane!
Eski olimpiyat sporcusu Milli Kayakçı Atakan Alaftargil ve ekibinin göreve gelmesi ile birlikte adeta küllerinden doğan Erzurum Kayak Kulübü, il birinciliğinde kayak pistlerine bir kez daha ağırlığını koydu.

Erzurumajans-Eski olimpiyat sporcusu Milli Kayakçı Atakan Alaftargil ve ekibinin göreve gelmesi ile birlikte adeta küllerinden doğan Erzurum Kayak Kulübü, il birinciliğinde kayak pistlerine bir kez daha ağırlığını koydu. Efsane kulüp EKK,  il şampiyonasında 12 madalya kazandı. Baş Antrenör Mustafa Topaloğlu, “Madalyaların tümüne talibiz” dedi.

 

 

Adı Türk Kayağı ile özdeşleşen kayak kulüplerinden biri olan Erzurum Kayak Kulübü, son yıllardaki şahlanışına tüm hızıyla devam ediyor.

 

Eski Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı ve Akademisyen Atakan Alaftargil’in ekibi ile birlikte yönetime gelmesiyle birlikte efsane kayak kulübü küllerinden doğdu.

 

Başantrenör Mustafa Topaloğlu yönetimindeki Erzurum Kayak Kulübü, 2020-2021 kayak sezonu İl Birinciliğine damga vurdu. Ayak seslerini rakiplerine duyuran efsane kulüp, il şampiyonasında 12 madalya kazanarak, başka illerdeki kulüplere de şimdiden gözdağı verdi.

 

12 Madalya kazandı

 

Erzurum Kayak Kulübü, geçtiğimiz günlerde Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan İl Şampiyonası’nda 12 madalya kazandı. Türkiye Kayak Federasyonu faaliyet programında yer alan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kayak İl Temsilcisi Taner Döşkaya’nın organize ettiği il birinciliği yarışlarında Erzurum Kayak Kulübü, 5 altın, dört gümüş, üç de bronz madalya olmak üzere toplam 12 madalya kazandı.

 

 

Madalyaları çifter çifter topladı

 

Erzurum Kayak Kulübünden Ömer Çarıkçıoğlu U12 yaş kategorisinde büyük slalomda  üçüncü oldu. U12 Yaş Büyük Slalom kadınlarda ise Sezin Midilliç ikinci, Naz İrem Nuhoğlu üçüncü oldu.

 

U14 Yaş erkekler büyük slalomda Kerem Sekmen ikincilik kürsüsüne çıkarken, U14 Yaş Kadınlarda Elvan Berra Akbulut şampiyon olarak altın madalyayı boynuna taktı.

 

U16 yaş büyük slalomda erkeklerde Miraç Polat üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

U18 yaş kadınlarda büyük slalom yarışlarında ise Havva Gürsel şampiyonluğu elde eden kayakçı oldu.

 

U12 yaş slalom yarışlarında Naz İrem Nuhoğlu birincilik kürsüsüne çıkarken,  U14 yaş erkeklerde Abdulhamithan Küçük ikinci oldu. U14 yaş kadınlarda Elvan Berra Akbulut şampiyon oldu.

 

U16 yaş slalomda erkeklerde Ahmet Eren Tosun ikincilik derecesi elde etti.

 

U18 yaş slalom yarışlarında ise Altın madalya Erzurum Kayak Kulübü’nden Havva Gürsel’in oldu.

 

 

Hedefler daha da büyüdü

 

Ekip arkadaşları ile birlikte göreve geldikten sonra efsane kayak kulübünü kurumsal bir hale getirdiklerini ifade eden Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil, “Ketimizin ve ülkemizin bizden beklentilerini çok iyi biliyoruz. Ülkemizi Alp Disiplininde Kış Olimpiyatlarında temsil etmiş birisi olarak hedefimiz bizlerden daha da başarılı sporcular yetiştirmek. Bunun için kolları sıvadık. Göreve geldiğimiz günden beri de kulübümüz yeniden batıdaki ekonomik anlamda güçlü kulüplerle yeniden rekabet etmeye başladık. Türkiye’nin kayaktaki yarışmacı kulüplerinden biri olarak hedefimiz Avrupa ve dünya kayak şampiyonaları ile olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmek. Şu anda kulübümüze hizmet eden Başantrenörümüz Mustafa Topaloğlu ile diğer antrenörlerimizi özverili çalışmalarından ötürü kutluyorum. Madalya kazanan sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

Nurullah PALA/Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.