Bölge Haber Girişi : 30 Aralık 2009 01:11

Numune 2800 kanser hastasına hizmet!..

Numune 2800 kanser hastasına hizmet!..
2007 yılında hizmet vermeye başlayan Onkoloji ünitesinden, ilk yıl 845 hastanın faydalandığını söyleyen Numune Hastanesi Başhekimi Çalıkoğlu, hasta sayısının 2008 yılında bin 700'e, 2009 yılında da, 2 bin 800'e çıktığını dile getirdi.
 
ÇALIKOĞLU’NDAN DEĞERLENDİRME
Büyük bir kısmı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınan Numune Hastanesinin, Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkoloji, Psikiyatri ve Fizik Tedavi branşlarında hizmet vermeye devam ettiğini hatırlatan Çalıkoğlu, söz konusu alanlarda sağlık hizmeti alan hasta sayısının 25 bin olduğunu bildirdi. Hastaların önemli bir bölümünün, Tıbbi Onkoloji ile Radyasyon Onkoloji sahasında hizmet aldıklarını vurgulayan Okşan Çalıkoğlu, söz konusu polikliniklerde sadece binden fazla hastaya yataklı tedavi uyguladıklarını kaydetti. 2007 yılında hizmet vermeye başlayan Onkoloji ünitesinden, ilk yıl 845 hastanın faydalandığını söyleyen Numune Hastanesi Başhekimi Çalıkoğlu, hasta sayısının 2008 yılında bin 700’e, 2009 yılında da, 2 bin 800’e çıktığını dile getirdi.
//3 BİN 500 HASTAYA IŞIN TEDAVİSİ
Radyasyon Onkolojisi’nde tedavi gören hastaların sayısının, 2009 yılında 3 bin 500’e ulaştığını açıklayan Çalıkoğlu, geçen yıl ışın tedavisiyle sağlık hizmeti verilen hasta sayısının ise, 2 bin 500 olduğunu hatırlatarak, her bir poliklinikteki hasta yoğunluğunun her yıl biraz daha arttığına dikkat çekti. Sadece Onkoloji tedavisi gören hastalardan yataklı tedavi hizmeti alanların sayısının binin üzerinde olduğuna vurgu yapan Çalıkoğlu, geriye kalan hastaların ise, fizik tedavi ve psikiyatri servislerinden istifade ettiklerini söyledi.
HİZMETTE KALİTE SÜRECİ
Erzurum Numune Hastanesi’nin, sadece belirli alanlarda verdiği sağlık hizmetlerinin, her geçen gün biraz daha kalite kazandığını ifade eden Başhekim Okan Çalıkoğlu, “Hastanemize sağlık hizmeti almak için gelen vatandaşlarımız, burada büyük bir itina ile tedavi ediliyor, ardından evlerine gönderiliyorlar. Hasta kayıttan, takip işlemine varıncaya kadar her bir aşamaya ayrı bir özen gösteriyoruz. Çünkü takip süreci, hastalığın seyrine olumlu ya da olumsuz katkıda bulunabiliyor. Biz hastalarımızı devamlı takip ve kontrol altında tutarak, eski sağlıklarına yeniden kavuşabilmeleri için her ne gerekiyorsa yapıyoruz.” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.