Bölge Haber Girişi : 22 Temmuz 2010 13:50

O Köy taşınacak!..

O Köy taşınacak!..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, altı kişiye mezar olan Erzurum'un Horasan ilçesinin Saçlık köyünün yer tespitinin ardından başka bir yere taşınacağını belirtti.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, altı kişiye mezar olan Erzurum'un Horasan ilçesinin Saçlık köyünün yer tespitinin ardından başka bir yere taşınacağını belirtti. Bakan Akdağ, "Yapılacak incelemelerin ardından selzedelere gereken yardımlar yapılacak. Daha önce de heyelan nedeniyle bir kısmı taşınan köyü uygun bir araziye taşımamız gerekiyor. Buna köylü vatandaşların da rıza göstermesi gerekiyor" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, beraberinde AK Parti Milletvekili İbrahim Kavaz'la birlikte bugün Erzurum'a geldi. Dün Aziziye ilçesine bağlı Dadaşkent semtinde sel nedeniyle zarar gören ev ve işyerlerinde incelemelerde bulunan Bakan Recep Akdağ, vatandaşlara geçmiş olsun dileğini iletti. Evlerini su basan vatandaşların sorunlarını dinleyen Bakan Akdağ, daha sonra Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti.
Horasan'ın Saçlı köyünde dere yatağına yakın olan evdeki 6 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun ise evden 3 kilometre uzaklıkta yaralı olarak bulunduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Akdağ, Başbakanlık Acil Afet Yönetimi'nden gelecek paranın yapılan tespitlerin ardından selzedelere dağıtılacağını söyledi. Daha önce de heyelan nedeniyle bir bölümü taşınan Saçlı köyünün başka bir yere taşınacağını ifade eden Bakan Akdağ, "Öteden beri sıkıntılı bir yer olan Saçlı köyünde
ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. İlk etapta Başbakanlıktan gelecek para ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Uygun bir arazinin bulunması halinde yakın bir zamanda köyü başka bir yere taşımayı planlıyoruz. Köylü vatandaşların da buna uyması lazım. Önümüzdeki günlerde bu konuda adım atacağız" diye konuştu.
Bakan Akdağ, 6 kişinin hayatını kaybettiği köyde incelemelerde bulunacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.