Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Şubat 2012 12:07

Öğrenciler 2011 tesislerini gezdi

Öğrenciler 2011 tesislerini gezdi
Erzurum’a çıkarma yapan Amasya Sevgi Evleri öğrencileri, 2011 ÜNIVERSİADE tesislerini gezerek, ilk kez gördükleri buz hokeyi salonun da buz pateni yapıp, curling oynadılar.
Erzurum Ajans-Erzurum’a çıkarma yapan Amasya Sevgi Evleri öğrencileri, 2011 ÜNIVERSİADE tesislerini gezerek, ilk kez gördükleri buz hokeyi salonun da buz pateni yapıp, curling oynadılar.
Amasya Gençlik Evleri öğrencileri Erzurum’a gezi düzenledi. Erzurum’a gelen Amasya Sevgi Evlerinin öğrencileri 2011 ÜNIVERSİADE kapsamında yapılan spor tesislerini de gezmeyi ihmal etmedi. Erzurum’un tarihi ve turistik yerlerini gezen Amasya Sevgi Evleri öğrencileri, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Erzurum’da yapılan ve tüm sporseverlere hizmet veren Buz Hokeyi, Buz Pateni ve Curling Arena ile Türk Telekom Atlama Kuleleri ve Kayak Merkezlerini gezdi. Öğrenciler, buz pateni yapıp, curling oynadı. Amasya Sevgi Evleri öğrencileri yaklaşık iki hafta süre ile kaldıkları Erzurum’da Buz Sporları Eğitim Projesi altında yapılan çalışmada da buz pateni eğitimi aldılar.

KIŞ SPORLARI EĞİTİM PROJESİNE KATILDILAR

B
uz Hokeyi Federasyonu, Buz Pateni Federasyonu ve Erzurum Valiliği işbirliği ile yapılan Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında yapılan eğitim çalışmalarına Amasya Sevgi Evleri de iştirak etti. Erzurum Sevgi Evleri Öğretmenlerinden Nurullah Aydın, Amasya’dan gelen minik konukları yaklaşık iki hafta boyunca Erzurum’da konuk ettiklerini ve onların Erzurum’un tarihi ve turistik yerleri ile spor tesislerini görmelerini sağladıklarını belirterek, öğrencilerin kış sporları eğitim projesi kapsamında eğitim almalarını da sağladıklarını söyledi. Aydın, “Böyle bir projeyi başlatan Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’a teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda il müdürü olarak da kendisinin kapılarını sonuna kadar bizlere açması nedeniyle Fatih beye teşekkür ediyoruz” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.