Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Mart 2014 17:44

Öğrenciler HZ. Peygamberi anlattılar

Öğrenciler HZ. Peygamberi anlattılar
11 öğrencinin yarışmacı olarak katıldığı programa ilçe halkının ilgisi büyüktü.
Erzurumajans-İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Erzurum merkez ve ilçeler genelindeki ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "O'nu En Güzel Kim Anlatır?" yarışmasının Pasinler Finali, İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu'nun ev sahipliği ile Pasinler Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

11 öğrencinin yarışmacı olarak katıldığı programa ilçe halkının ilgisi büyüktü. İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu Meslek Dersleri Öğretmeni Fethullah Ergün'ün Kur'ân-ı Kerîm tilâvetiyle başlayan yarışmada açılış konuşması İlçe Millî Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı tarafından yapıldı. Yarışmacı öğrencilerin sıralarının belirlenmesinin ardından yarışmaya geçildi.

Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen minik yavrular Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e olan sevgi ve özlemlerini aktarırken, salonda bulunan izleyicilere zaman zaman duygu dolu anlar yaşattılar. Program esnasında Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerinin seslendirdiği ilahiler, programa renk kattı.

Jüri başkanlığını İlçe Müftüsü Ömer Bulut'un yaptığı yarışma sonunda, Pasinler İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ömer Gürsel Sezer birinci; Pasinler Ortaokulu öğrencisi Rümeysa Bekmez ikinci; puanları eşit olmalarından dolayı Alvar Ortaokulu öğrencisi Çağla Coşkun ile Büyükdere Ortaokulu öğrencisi Nur Hilâl Hatunoğlu üçüncü oldular.

Birinciye ve ikinciye tam altın, üçüncülere ise çeyrek altın ve bisikletin hediye olarak verildiği yarışmada ayrıca tüm katılımcı öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Program sonunda okul müdürü Yücel İzci, emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.