Bölge Haber Girişi : 07 Nisan 2010 16:26

Öğrencilerden ilginç sorular!..

Öğrencilerden ilginç sorular!..
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İsmet Paşa İlköğretim Okulu 4-A sınıfında yerel yönetim dersine girdi. Öğrencilerin ilginç sorularına zaman zaman şaşıran Korkut, belediyecilik, çevre soruları ile oyun alanı istekleriyle karşılaştı. Dersin ardından B

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İsmet Paşa İlköğretim Okulu 4-A sınıfında ‘yerel yönetim’ dersine girdi. Öğrencilerin ilginç sorularına zaman zaman şaşıran Korkut, belediyecilik, çevre soruları ile oyun alanı istekleriyle karşılaştı. Dersin ardından Başkan Korkut öğrencilere kalem hediye etti.

İsmet Paşa İlköğretim Okulu 4 A sınıfında derse giren Ali Korkut, Okul Müdürü Kemal Deligöz ve sınıf öğretmeni Yavuz Torun eşliğinde yerel yönetimleri anlattı. Korkut, belediyecilik hizmetlerini özetlediği derste öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Öğrenciler, Fen İşleri’nin ne iş yaptığı, temizlik ve çevrenin nasıl daha temiz tutulabileceği, yeşil alanların çoğaltılması konularını sorarken, Başkan Korkut’tan da oyun alanları istediler.

Başkanlığın nasıl bir duygu olduğunu da soran öğrencilerin soruları tek tek yanıtlayan Korkut, “Belediye Başkanlığı hem mesuliyet isteyen, aynı zamanda halka hizmetle zevk alınan bir şey. İdealleri ve hedefleri olan insanlar için bunları gerçekleştirebilme olanağı sağlıyor. Belediye Başkanının diğer bir tanımı da “şehremin”liktir. Yani emin insan olmaktır. Biz de bu sıfatlara layık olmaya, ideallerimizi gerçekleştirip güzel bir kent bırakmaya niyetliyiz. Fen İşleri Müdürlüğü yol, kaldırım yapar, metruk binaların sökümünü gerçekleştirir. Daha temiz bir çevre ise belediyenin düzenli çalışması, halkın da bu çalışmalara destek olmasıyla mümkün olabilir. Klasikleşti ancak herkes evinin önünü temiz tutarsa ki, bu yerlere çöp atmamak ve çöp poşetlerini konteynırların içerisine atmakla gerçekleşecek bir durum. Bir amacımızda yeşil alanları artırmak. Her mahalle ve sokağa oyun alanları oluşturmak da hedeflerimiz arasında” dedi.

Öğrenciler sınıflarında bir belediye başkanını görmekten memnuniyet duyarken, Okul Müdürü Kemal Deligöz ve sınıf öğretmeni Yavuz Torun da zaman ayırarak okullarına geldiği için Başkan Korkut’a teşekkür ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.