Olan Erzurum'a oldu!

 

Ve bir Büyükşehir klasiği daha!

 

Yazının sonunda belgelerini görebilirsiniz.

 

Yıl 2018, Temmuz ayı.

 

Büyükşehir Belediyesi, Horasan ilçesinde mesire alanı yapımı için ihale yapıyor.

 

İş, AZC Group İnşaat şirketine kalıyor.

 

Belgelere göre işin bedeli 1 milyon 912 bin lira. Deli para değil mi?

 

Firma tam işe başlayacak…

 

Sahneyi ÇETAŞ yani Büyükşehir’in şirketi alıyor.

 

Firmanın iddiası odur ki, “çekil kenara” deniliyor.

 

Ben değil, şirket ortaklarından Ömer Bozaba anlatsın.

 

“Bizi ofislerine davet ettiler. Dönemin Genel Müdürü bizden işin alt yükleniciliğini kendilerine vermemizi istedi. Aksi halde işi zorlaşacağını, ödemelerde sıkıntı çıkabileceğini söyledi. Baktık işin şekli değişik! Ama sonuçta iş yapıyoruz. İstemeyerekte olsa alt yükleniciliği onlara vermek durumunda kaldık. Hepsi belgeleriyle mevcut. İşin süresi 150 gündü, süre uzatımı alıp 193 günde tamamladılar ve 25.10.2019’da geçici kabulü yapıldı. Teslim ettiğimiz iş için bize 15.04.2021’de fatura kestirdiler. Bugüne geldik alt yüklenici ödemesini aldı ve biz hala bekliyoruz.”

 

Fature kesim tarihine dikkat!

 

15 Nisan 2021.

 

İş ise 25 Ekim 2019’da bitmiş ve ‘kesin kabul’ bile yapılmış.

 

Tabi ÇETAŞ yani belediye, belediyeden alacağını almış.

 

Alacağımı tahsil için çalmadık kapı bırakmadım” dedi Ömer Bozaba ve ekledi.

 

Ben o kadar zengin bir müteahhit değilim, 500 bin lira benim için büyük para ama gelin görün ki, cebimizden park yaptık. O zamanın 100 bin doları bugün 30 bin dolar oldu. Ben böyle bir belediye ve bu kadar duyarsız bir başkan daha görmedim. Sonuna kadar hakkımı arayacak ve o parayı tahsil edeceğim.” 

 

Adam haklı olarak birçok mağdur gibi mahkemenin yolunu tuttu.

 

ÇETAŞ’ın alacağını aldıktan sonra kalan 429 bin lira için icra takibi başlattı.

 

İşletilen yasal faizle alacak 500 bin liraya çıktı.

 

Tabi bu rakama “para değil” diyecek pek kimse tanımıyorum ancak bu sadece bir örnek!

 

Çünkü ortada çok büyük bir kamu zararı var.

 

Büyükşehir’den alacaklı ve icra takibi başlatmış kaç firma var çıksın açıklasınlar.

 

Zararın boyutunu o zaman göreceksiniz.

 

Bu konuda kanun çok açık!

 

Kamu kaynaklarının ödenmeyen borçların faizlerine harcanması başlı başına suçtur.

 

Ve Büyükşehir bu suçu bir değil defalarca işlemiştir.  

 

Daha önce belgeleriyle gündeme getirmiştim. Bazı durumlarda sırf zaman kazanmak için borca itiraz bile ettiler.

 

Sonuç?

 

Kasa zarar yazdı.

 

Olan Erzurumlunun parasına oldu.

 

Bir yığın borç oldu.

 

Olan Erzurum’un geleceğine oldu.

 

Ama Sayın Mehmet Sekmen’in umurunda olmadı!

 

İŞİN GEÇİCİ KABUL TUTANAĞI

 

 

İŞİN KESİN KABUL TUTANAĞI

 

 

İCRA DAİRESİ ÖDEME EMRİ

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • müslüm 05 Mayıs 2022 14:40

    Sayın sağsöz senin üstad dediğin insanlar sözde gazeteciler, bunları yazmıyor.Bırak yazmayı 3 maymunu oynuyorlar.Şimdide Dölekliye övgüler methiyeler...Demiyor ki adam belediyeyi aile şirketine çevirmiş BABA-OĞUL şirketine dönmüş koca devlet kurumu. Hırsızlıkları rantları rüşvetleri kendi oğullarına torpil olup utanmadan arsız arsız işe almaları , milletin paralarını har vurup harman savumaları yazayım. Hadi bunları yazmıyorsun anladık da bari methiyeler dizme. Gerçekten bu ülkede genç olduğuma utanıyorum. UTANIYORUM ve defolup gidemiyorum bile.

  • erzuruma aşık istanbullu 03 Mayıs 2022 23:13

    5 yıl öğrencilik yaptım Erzurum da. Potansiyeli yüksek bir şehir Türkiye de örnek gösterilebilecek bir şehir bile olabilir benim gözümde ama ben sahipsiz sönük pasif kaldığını düşünüyorum. Öğrenciler gelip geçici asıl halkın kendisinin sesini çıkarması gerekiyor ama seçim zamanı kırdığı rekorlarla beter olsunlar diyorum içimden. en basitinden ulaşım havayolu çevre illerden hem pahalı hem de sefer az. Birsürü arkadaşım ucuz diye erzincana gider ordan uçağa binerdi. kardeşim yokmu bu şehrin bir yetkilisi bu seferler neden azaltılıyor kışı cazibe merkezi haline getirmeliyiz bu bilet fiyatları nedir demiyor. dümdüz bomboş arazi üzerine kurulu şehirde şehrin ortasına 15 20 katlı evler yapılıyor kimse sormuyomu başka arazimi kalmadı diklemesine ev yapıyorsunuz diye. bir sürü mühendislik öğrencisi okuyor bi dünya fen kimya okuyan var şehirde .Yokmu bir yetkili özel sektöre bu şehri bu potansiyeli fırsata çevirebilecek tanıtabilecek .kampüsün 10da birine sahip üniversiteler bir sürü yerle protokol imzalıyor .

  • Kerim tekin 01 Mayıs 2022 19:05

    Bayram günü okudum bir arkadaş belediyecilik solunda her işi yapıyor demiş yerden göye haklı. İnşaat yapmak için erkonut kurulmuş asfalt işi çetaş işi akaryakıt enerji hepsi denetimsiz para yemeğe müsaittir yerler. Hakkımız haram olsun kan ilaç paraları olsun. Keşke Cumhurbaşkanı felsefe yollarımızı asfaltlansalar yoksa Erzurumlular sargıları yok

  • Mütait 30 Nisan 2022 01:35

    Onur bey gecen ihale vardı sulama inşaatı büyükşehir ihale gittik evraaklarımızı aslı gibidir bile yapmadılar niye işi erkonut yapmış bitirmiş yeni ihaleye çıkıyorlar böğle bir sistem böğle bir adaletsizlik olurmu devlet iş çıkmış devletın şirketi ihaleye çıkmadan işi yapmış bitirmiş ihaleye zorba olarak kimseyi almıyorlar Allah bunların burnundan fitil fitil getirsın

  • Bilhun 29 Nisan 2022 19:18

    Erzurumlular hem Sekmen'e küfredip hem de oy veriyor, sonra da "Ben ona oy vermedim aslında Tayyip Erdoğan'a verdim" diyor :) Gerçekten değişik insanlarsınız kusura bakmayın.

  • Erzurumlu birisi 29 Nisan 2022 04:15

    Belediyenin girmediği sektör kalmadı. Adamlar belediye değil resmen holding gibiler. Zihniyet tam bir tacir. Kardeşim sen belediyeciliğini yap ticareti esnafa bırak. Girdikleri bütün sektörlerde de şaibeler ayyuka çıktı. Yazacak çoook şey varda. Allah büyüktür bu devran böyle gitmez.

  • İlahi adalet tecelli edecektir 28 Nisan 2022 16:49

    Onur bey bu olanları yıllardır biliyor erzurumlu. Siz dillendirmeseydiniz herkes susacaktı. Yine olan can Erzurum?a ve Erzurum?un öz evladına olacaktı. Memeleket sevdalısıyım diye gezenler var mesela sekmene söz ettirmeyen alttan rant sağlayanlar. Demedi demeyin Sekmen gitsin en çok onlar sallayacak arkasından.

  • ömer dursun 28 Nisan 2022 11:43

    Erzurumlu herzaman aldatılmıştır. bayburt erzurum tüm doğu akp nin ANAP ın DYP nin oy deposu olmuş yerlerdir. Ama en geri kalmış yerler burasıdır. Sanırım alışkanlık yapmış doğru karar verilemiyor gelen kandırıp oyunu alıp gidiyor. Bu durum yine devam eder çünkü kazanılmış alışkanlık kolay kolay bırakılmaz. Erzurum 50 senedir geri geri gidiyor 2 üniversitesi olmasına ragmen göç durmuyor. Çünkü oy verirken duygusal davranıyoruz. sekmen taa istanbuldan atanıp geliyor ve erzurumlu sorgulamadan oy veriyor sekmen bu güveni harcadı. akp harcadı anap harcadı dyp harcadı. sıra meral hanıma geldi inşallah bu kadın harcamaz. NAci cinisli şimdiye kadar çok olumlu izlenim bıraktı Mutlaka gerisi gelecektir. Erzurumlu olarak artık lütfen biraz sorgulayoıp oy verelim.

  • Dadaş25 27 Nisan 2022 20:14

    Sevgili Erzurumlular lütfen Sekmen'i suçlamayın ona iki dönem oy verip seçen sizsiniz siz Sekmen gibilerine layiksiniz

  • halis demir 27 Nisan 2022 14:34

    Sekmen kartal belediyesinden gelmiş kurnaz kurt olmuş bir belediyeci erzurumda tabiki tatlı tatlı iş görür. Erzurum milletvekilleri sekmene söz geçiremeyecek durumda bitmiş mevtalardır. adeta sekreter pozisyonundadırlar. cinisli hariç ve iyiki seçilmiş adam zamanında. Sekmen işini çaktırmadan görür ve sonra bakarsınız ki iş işten geçmiş. büyüksün sekmen. Kazı bagırtmadan yolmak sanattır.

  • Zalım Yeğen 27 Nisan 2022 10:09

    Yapanda ,yaptıranda, göz yumunda , yumdurulanda hepsi aynı gardaş .Körler sağırlar birbirinin cebini dolduranlar demektir.

  • Sosyolog 27 Nisan 2022 01:23

    Mehmet SEKMEN Erzurum'u ve Erzurumluyu sömürmek için elinden gelen her şeyi yapıyor, ama gelin görün ki şehrin seçilmiş milletvekillerinden bu konuda çıt yok sahi bu bizim milletvekilleri ne iş yapıyorlar bilen var mı? 1. Türkiye'de bir çok şehre yeni stadyum yapılır iş Erzurum'a gelince olmaaaaz? (Naci CİNİSLİ hariç) ses yok 2. Hafif raylı sistem yapılacaktı Erzurum'a böyle vaade bulunuldu orta yerde ray falan yok sahi bu raylı sisteme ne zaman başlanacak fi tarihinde mi? sayın vekillerin bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için hiç bir çabasını duyan gören var mı? 3. Yüksek hızlı tren sahi bu projeye ne oldu? sayın vekillerin bu konuda bir çabasını duyan gören var mı? Yukarıda ki maddeler çoğaltılabilir ama gelin görün ki Erzurum milletvekilleri Erzurum'un sorunlarından ziyade İstanbul'un sorunlarıyla meşgul sayın vekilimiz İbrahim Aydemir'in İstanbul ile ilgili açıklamalarına internetten ulaşılabilir.

  • Agçlrı 26 Nisan 2022 19:02

    Başka hiç bir şehirde ATANMIŞLAR ADANMIŞLARI BU KADAR SÖMÜRMEDİ. MİLLETİN PARASI İLE THY DE SINIF ATLAYAN ARKADAŞ, SIRAT'TA SEKEMEZSİN.

  • Hicabi altun 26 Nisan 2022 18:52

    Gardas bunlar Erzurum u erzurumluyu bastırmak ıcın gelmiş vessalam adamın canını yakmış nasıl feryat edıyor yazdıklarına bakın acil kayyum atanması lazım Erzuruma kac kişi tanıyorum belediyeden alaacağı var alamıyor zülüm etmeyin Allah sorar size

  • İsak akdaş 26 Nisan 2022 18:46

    Onur bey slm aleyküm nasılsın belediyeye iş yapan biriyim 2018 yılından aktaran alacağım var alamadım vermiyorlar yanı kendi şirketlerine var yandaşlarına var erzurumlu yok 1 yıl önce icraya verdım ödememek için avukatları itiraz etti şuan mahkemeliğiz bayram ertesi mahkeme günü bakalım mahkemede ne yalan söğleyecekler bunlar erzurum esnafını erzurum mütaitini bitirmek için gelmişler ama samimiyetimle bişey söğliycem çoğu olanlardan mehmet sekmenin haberi yok yemin olsun yok hep alt kademe varya insanları zora sokan onlar sekmen ne bilsin hukuk işlerın deki avukat bilmem kim ne yapmış haksız itiraz etmiş belediyeyi zora sokmuş inanın hukuk daire başkanın bile elemanlarının yaptığı hatadan haberi yok at amanat g.. t amanat belediyede sekmen alt kademeyı incelesin başta hukuk işleri sonra muhasebe incelesin baksın görsün sonrada milletin parasını versın bu mübarak günde garğış yemesin Allah var Allah bak Allah var millet sekmene oy vermedi tayıp Erdoğan a oy verdi

  • aynısı benim başıma geldi 26 Nisan 2022 16:28

    onur bey siz erzurumun gurusunuz gercekten bakın aynı olay benım başıma geldı 2 yıl önce asvalt işi aldım büyükşehir belediyesin den 2 ayrı iş sözleşme bedeli 11.000,000 tl civarı sözleşme yaptım palandöken a.ş geldi bindi boynumuza bitümü asvaltı mıcırı vs bizden alacaksın diye yoksa iş yaptırmayız piyasa fiyatının iki katı fiyat verdiler ve sonrasında bu işi biz yapalım dediler yani anlayacağınız işime çöktüler ve elimden zorla aldılar işi kendileri yaptı güya yapıldımı yapılmadımı bilmiyorum alt yüklenici olup fatura kestiler bana palandöken her ay tıkır tıkır parayı aldı benım yok bana ödemediler bende belediyeyi icraya verdim başkan sekmen beni aradı icrayı kaldır seni batırırım dedi telefonda ve sözünü tutdu beni batırdı bir erzurum firmasını batırdı 15 yıllık inşaat mühendisiyim bütün çalıştığım kazandım gitti işçilerime ödeme yapamadım arkadaşlarımdan aldığım borç bankalardan aldığım kredi ödeyemedim çeklerim yazıldı şuanda borç batağındayım iş yapamıyorum evim arabam iş makınalarım kamyonlarım hepsi icradan gitti bağlı bir şekilde insan içine çıkamaz haldeyim şu mübarak kandil akşamı mehmet sekmen ibrahim sekmen hasan şahin murat altundağ sedat bektaş ali ihsan kotan zeynep saltuk benim çoçuklarımın ve yanımda çalışan işçierimin hakıknı veremiyeler allah onları sürüm sürüm etsin ellirimi açmısım rabbbim beni duyuyor biliyor onlar bana zulum etti allah onlara zulüm etsin hakkım zıkkım olsun sadece beni değil yaklaşık 10 tane erzurum firmasını batırdılar sadece 2/3 fişrmayı zengin ettiler onlara arsaları bedava dükkanları bedava verdiler arsa görünen ama üzerinde petrol işletmesi olan belediyenin petrolünü verdiler zaten onlarlada ortaklar zıkkım olsun

  • S.Tazegul 26 Nisan 2022 15:39

    SONUÇ DEGİSMEZ.BİR YUDUM SU OROCU BOZAR,KUL HAKKI YEMEK BOZMAZ.PAYİMA DÜŞEN HARAM OLSUN.

  • Ramazan Kaya 26 Nisan 2022 14:19

    Hasbel kader başkan olmuş birisi ekibini de toplamış getirmiş. Şirketler kurmuş bu şehrin evladını rüşvetle 3 kuruşa işe almış mesaisini pazarını bayramını yol-yemek yardımını vermemiş kendi yakınlarını daha işyerine gelmeden sözleşmeli memur olarak başlatmış üstüne yönetici koltuğuna oturtmuş şirketler üzerinden İstanbul tayfasına maaşlar bağlatmış bu şehrin esnafına iş vermemiş verdiğinin de parasına ortak olmasına rağmen ödememiş ev fiyatları üzerinden firmaları tehdit etmiş arazilerin üstüne konmuş rüşvetsiz iş yapmamış. Biz sizi seçmedik ey Başkan bu şehre hasbel kader Başkan olarak gönderildiniz. Bu şehirden rezil olmuş bir şekilde arkanıza bile bakmadan kaçarak gideceksiniz. Onca mazlumun ahı hepinizden çıkacak.

  • Memur 26 Nisan 2022 13:21

    Onur bey beledıyenın avukatı av sema gül gül şimdi ona talimat vermişlerdir sen buna itiraz et ödemiyelim zamanında oda itarz eder borca mahkelik olurlar %20inkar tazmınatı yer büyükşehir ama 2 yıl sürer adam alacağını alır olan Erzurumlu erzuruma olur mu sekmen ve ekibi antrenmanlı bu işlere