İlçeler Haber Girişi : 16 Aralık 2011 11:40

Oltu çayı`ndaki kirlilik balıklarıda vurdu

Oltu çayı`ndaki kirlilik balıklarıda vurdu
Sürekli kirletilen Oltu Çayı’nda artık eskisi gibi balık olmuyor. Bir zamanlar yoğun bir şekilde sazan ve dere balığına ev sahipliği yapan Oltu Çayı’nın şimdiki hali içler acısı.
Erzurum Ajans-Sürekli kirletilen Oltu Çayı’nda artık eskisi gibi balık olmuyor. Bir zamanlar yoğun bir şekilde sazan ve dere balığına ev sahipliği yapan Oltu Çayı’nın şimdiki hali içler acısı.

45 yıldır Oltu Çayı’nda balık tutan ilçe esnaflarından Kenan Üstün, “Kirlilikten ötürü son yıllarda artık eskisi gibi balık çıkmıyor. İnsanımızın bu kötü gidişata bir son vermesi gerekir.” dedi.
O
ltu Çayı’nın bu durumuna üzüldüğünü dile getiren Üstün, eline aldığın oltasıyla hemen hergün Çay’ı mesken tuttuğunu kaydetti. “Çay kenarında balık tutmaktan ötürü büyük bir huzur ve keyif duyduğunu ifade eden Üstün, “Su içerinde o kadar pislik var ki, görünce moralim bozuluyor. Allah’ın bizlere bahşettiği bu güzelim Çay’ı temiz tutmak için daha duyarlı olalım.” şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.