Bölge Haber Girişi : 16 Haziran 2010 15:19

Oltu'da iki okul beyaz bayrak aldı!..

Oltu'da iki okul beyaz bayrak aldı!..
Oltuda Yasin Haşimoğlu İlköğretim Okulu ile Oltu Anadolu Lisesi "Beyaz Bayrak" aldı.

Erzurum Ajans-Oltu’da Yasin Haşimoğlu İlköğretim Okulu ile Oltu Anadolu Lisesi "Beyaz Bayrak" aldı.
Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca ortaklaşa yürütülen okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi, bu konuda gayret gösteren okulların “Beyaz Bayrak” ve “Sertifika” ile ödüllendirilmesi kararlaştırılmıştır.
Bu kapsamında Oltu'dan Yasin Haşimoğlu İlköğretim Okulu ve Oltu Anadolu Lisesi Erzurum Göğüs Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen ve Vali Yardımcısı Nazife Aktaş, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, daire amirleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle ödüllerini aldılar.
Okullara yönelik hijyen kriterlerinin belirlendiği “Okul Sağlığı Denetim Formu” hazırlanmış, söz konusu formda okul çevresi, okul içi / idari hizmet birimleri, eğitim, öğretim hizmet birimleri, yardımcı hizmet birimleri, okul kantini gibi konular dikkate alınarak, 100 puan üzerinden değerlendirme yapılmış olup, yapılan denetim sonucunda 90 ve üzeri puan alan okullara temizlik ve sağlığın sembolü olarak beyaz bayrak verilmiştir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.