Spor Haber Girişi : 29 Şubat 2012 09:30

Oltu'da öğrencilere trafik semineri

Oltu'da öğrencilere trafik semineri
Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Oltu İçe Emniyet Müdürlüğünün birlikte organize ettikleri öğrencilere yönelik trafik konulu seminer, Oltu İlköğretim Okulu salonunda yapıldı.
Erzurum Ajans-Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Oltu İçe Emniyet Müdürlüğünün birlikte organize ettikleri öğrencilere yönelik trafik konulu seminer, Oltu İlköğretim Okulu salonunda yapıldı.
Oltu Bölge Trafik İstasyon Amiri Başkomiser Celal Yavuzay, ilçe genelinde her okuldan gelen yaklaşık bin öğrenciye seminer verdi. Başkomiser Yavuzay, öğrencilere yönelik trafik ve yaya eğitimi hakkında sinevizyon destekli bir sunum gerçekleştirdi. Sunumuna trafiğin tanımını yaparak başlayan Yavuzay, “Karayolu üzerinde insanların, hayvanların ve araçların hal ve hareketlerine trafik denir. Trafik Kazası ise karayolu üzerinde bir veya birden fazla aracın karıştığı ölüm, yaralanma ve zararla sonuçlanmış olaylardır.” dedi.
Geçmiş yıllara oranla yaşanan trafik kazaları ve trafik olayları hakkında istatistiksel bilgiler veren Başkomiser Yavuzay, “2010 Yılında toplam 116,804 ölümlü ve yaralamalı kaza olmuş bu kazalarda 4045 kişi ölmüş, 211436 kişi de yaralanmıştır. 2011 Yılında toplam 110,799 ölümlü ve yaralamalı kaza olmuş 2580 kişi ölmüş, 194100 kişi de yaralanmıştır.” şeklinde konuştu.
Trafik kazalarının oluş şekilleri hakkında aydınlatıcı bilgiler veren Yavuzay, Trafik kazalarında yaya kusurlarının ön plana çıktıklarını belirterek “Kazaların oluş nedenlerinin başında yola aniden çıkmak geliyor. Daha sonraki sıralamayı şu şekilde sıralayabiliriz. İlk geçiş hakkını vermemek, duran araçların ön ve arkasından geçmek, yolda oynamak, kırmızı ışıkta geçmek.” diye konuştu.
T
rafikte her saat 30, her gün 700 kaza olduğuna değinen Yavuzay, “Trafikte her gün 20-25 insanımız ölüyor, 250-300 insan yaralanıyor. Son 27 yılda trafik kazasından insan kaybımız 140 bin kişi. Son 27 yılda trafik kazalarında yaralılarımız 7 milyon kişi. Yılda trafik kazasından kaybımız ortalama 10 bin kişi. Yılda trafik kazasından yaralımız 200 bin kişi. Trafik kazalarında yaşamını yitiren her 100 kişiden 26’sı çocuk. Çocukların trafik kazaları sonucu hayatını kaybetme oranı Türkiye’de yüzde 14,7 Almanya’da yüzde 4,9 İngiltere’de yüzde 5,86, ABD’de ise yüzde 6,59.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.