Bölge Haber Girişi : 26 Eylül 2012 14:30

Önce direkler dikildi sonra pazarlık yapıldı

Önce direkler dikildi sonra pazarlık yapıldı
Ardahan’ın Posof ilçesinden geçen yüksek gerilim enerji nakil hatlarının geçtiği arazi sahipleriyle pazarlıklar başladı.
Erzurum Ajans-Ardahan’ın Posof ilçesinden geçen yüksek gerilim enerji nakil hatlarının geçtiği arazi sahipleriyle pazarlıklar başladı.

Artvin Borçka’dan başlayıp Ardahan’ın Posof ilçesinden geçip Gürcistan'a giden enerji nakil hatları tamamlandı. Direklerin dikildiği ve hatların geçtiği arazilerin kamulaştırılması için oluşturulan ekip Posof köylerinde toplantılar yaparak kamulaştırma işlemlerini tamamlamaya devam ediyor. Toplantılar köylerde muhtarların evlerinde yapılıyor. Muhtarlar ise konudan haberdar olmadıklarını, toplantının olacağını toplantıya katılacak vatandaşlardan öğrendiğini söylüyorlar.

Demirdöven köyünde yapılan toplantıda Muhtar Nevzat Kaya bu durumun çok yanlış olduğunu belirterek neden kendilerinin önceden haberdar edilmediğini sorunca, Erzurum'dan gelen Kamulaştırma ekip sorumlusu Erdem Zengin, bu konuyla ilgili ilçede toplantı yapıldığını söylese de muhtar toplantının da haber verilmediğini söyledi ve kendisine sorulmadan tarlasının işgal edilmesine karşı çıktı.
Toplantı sorumlusu Erdem Zengin, Posof halkının bu konudaki devlete olan saygısından dolayı teşekkür ettiğini ve Borçka'da ise vatandaşın devlete hala direndiğini söyleyerek toplantıya katılanların gönlünü aldı.

Yapılan toplantıda devletin verdiği fiyatı açıklayarak kabul etmeyenlerin mahkemeye müracaatıyla itiraz edebileceklerini söyledi ama kimse de itiraz etmedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.