Onlar yapar AKP satar

Gerçeğe en uygun slogan bu olmalı.
Ne diyorlar  "Onlar konuşur AKP yapar."

Gerçek olanla Söyleneni harmutlarsak  onlar konuşur AKP satar olması en isabetli ve gerçek olanıdır.

13 yıllık AKP iktidarında yaptıklarından sattıkları ne var acaba?

Hazıra konup sattıklarına bir göz atalım:
Devletin malı deniz

Telekom'u sattı.
Tekel'i sattı.
Petkim'i sattı.
Tüpraş'ı sattı.
Erdemir'i sattı.
Limanları komple sattı.
Tersane sattı.
Baraj sattı.
Seka'yı sattı.
Tügsaş'ı sattı.
Kibrit fabrikasını bile sattı.
Toprak sattı.
Ormanları sattı.
Dereleri sattı.

Atatürk'ün kendi parasıyla satın alarak, millete bağışladığı Millet Çiftliği'ni sattı. Muayene istasyonlarını, şeker fabrikalarını, tuzlaları sattı. Karayolları'nın sosyal tesislerini, arsalarını sattı. İskenderun demir çelik'i, Eti bakır'ı, Eti gümüş'ü, Eti krom'u, Divriği demir madenlerini, porselen fabrikalarını, feribotları sattı. Et Balık Kurumu'nun kombinalarını, Türkiye Zirai Donatım'ın traktör işletmelerini, Taksan'ı, Tümosan'ı, Çayeli bakır'ı, gübre fabrikalarını sattı. Sümerbank'ın Manisa pamuklu mensucat'ını, Nazilli basma'sını, Beykoz kundura'sını, Sarıkamış ve Tercan ayakkabı işletmelerini, Yeşilova halı ipliği ve battaniye fabrikasını, Çanakkale sentetik deri işletmesini sattı. Seydişehir Alüminyum'u sattı.

*
Cami sattı, cami...

*
Doğalgaz santralleri, hidroelektrik santralleri, termik santraller sattı, yaprak tütün işleme tesislerini sattı, oteller sattı. Gerkonsan'ı, soğuk hava depolarını, Karadeniz bakır işletmelerini, THY'nin taşınmazlarını sattı. Marina sattı, gemi sattı, vapur sattı, tuz rafinerisi sattı, sigorta şirketleri sattı. Malatya Deveci maden sahasını, Halkbank'ın binalarını, Acıpayam selüloz sanayi'yi sattı. İskele sattı, rıhtım sattı. Çelbor'u, Ditaş'ı sattı, köy hizmetleri genel müdürlüğü'nü tasfiye etti, tarım işletmelerini, tohum işleme fabrikalarını sattı. Antalya barit öğütme tesislerini, Mazıdağı fosfat tesislerini, elektrik dağıtım şirketlerini sattı.

*

Ak Saray'a neden bu kadar para harcandı diye sordular, eleştirenleri ayıpladı, neticede burası şuna buna gitmiyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin "demirbaş"ı dedi!

Ş
imdi hangi slogan daha gerçekçi olurdu dersiniz vesselam. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • HAKSIZLIK VE ZULÜM KARŞISINDA SUSMAYAN 01 Ocak 1970 02:00

    HAKSIZLIK VE ZULÜM KARŞISINDA SUSMAYAN YÜREĞİ VİCDANI KALEMİ HÜR AYDIN İNSAN GÜNÜMÜZDE SİZİN GİBİ İNSANLARA ÇOK İHTİYAÇ VAR .İYİKİ VARSINIZ. KALEMİNE SAĞLIK......... PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.)

  • DOĞRU ÇOK DOĞRU 01 Ocak 1970 02:00

    YAZAR HARİKA BİR YAZI YAZMIŞ YANDAŞLAR HASETİNDEN BİR HAL OLMUŞ AMA BUNLAR GERÇEKLERİ GİZLMETE YETMEMEİŞ TEBRİK EDERİM HARİKA BİR YAZI

  • Furkan Mısır 01 Ocak 1970 02:00

    Boş muhabbeti bırakın artık. Devlet oraları niye işletiyordu? Halkını zehirleyip alkol satan Tekel`i bir devlet niye işletiyordu? Devletin memuru maaş alamadığı için devlet buraları işletip para kazanmaya çalışıyordu. En basitinden bir yakınımız tekel işçisiydi tüm gün oturup sabahtan akşama kadar ayda 2700₺ alıp yatıyordu. Sonra ne mi oldu? Ozel sektör geldi akşam eve giderken çaldığı parliamentleri bir bir gözüne soktu maaşını çalıştığı ederi kadarına düşürdü. Ülke üretmeye başladı. Eskiden Erzurum da bilgisayar satan bir yer vardı? Başka da yoktu. O da yoncalıktan yukarı çıkarken sağdaki malum marka idi şimdiyse bintane var pc satan yer. Bu bile demokrasidir ufkunuzu açınız efendiler bu beyinler bizi geriletir ilerletme

  • Ahmet ACAR 01 Ocak 1970 02:00

    Laf olsun torba dolsun. Dursun ŞENin ölümüne desteklediği Doğru yol partisi saydığı tüm tesisleri satmak için parçalandı da istkrarın olmadığı bir ülkede hiç kimseye satamadı.. Şuan bu tesislerde 100 binlerce vatandaş harıl harıl çalışıor ülke için üretiyorlar... Böyle basit yorumlara bu miletin karnı tok! Dursun bey içerisinde yer bulamadığı tüm oluşumlara karşı olan bir tiptir kısca modeli eski bir siyasetçi tipidir.. Geçti Çorum pazarı...

  • DEMİR HAN 01 Ocak 1970 02:00

    Biz kararımızı vermişiz yani halk karanlık günlere tekrar dönüşe hayır eğer AKP hırsızlık yapıpta bukadar hizmet yapıyorsa bundan öncekil hükümetlerin açılımı nedir ?İstikrara devam güçlü hükümet güçlü TÜRKİYE .

  • cem aydın 01 Ocak 1970 02:00

    satmayıp size çiftlikmi yapsaydı

  • DOĞRU SÖYLEMİŞ 01 Ocak 1970 02:00

    düşünün artık samanı bile ithal eden ülke oldu .Saman bile ithal ediliyorsa bu ülkeden bir şey olmaz.Eskiden erzurumdan türkiye ye et veriliyordu ama şimdi Erzurum türkiye ye et veremiyor tam tersine Balıkesir den erzuruma et yollanıyor.En kötüsü de kurban bayramlarında ithal hayvanların pazara girmesi.Adam doğru söylemiş.Sen neden türk Telekom gibi bir devi yabancılara veriyorsun?

  • hamza yurtsever 01 Ocak 1970 02:00

    Sen önce horasan belediye başkanı iken yaptıklarını anlat sonra özelleştirmelere sattı diye çamur sür.

  • dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Yaziyi begenmeyen arkadaslara sorarim bu ozellestirmelerden sizin payiniza kac araba yada kac eviniz oldu yada ne kazandiniz.eger ülke kazandi diyorsaniz zenginlesen 700bin liralik saat takan ayakkabi kutulari para sayma makinalarinida yolsuzluklarida gormenizi isterim.

  • erol guloglu 01 Ocak 1970 02:00

    Adam gibi ne için sattıkları ni da anlat da bilelim seçim öncesi belli çıkarın var sebebini de anlat da anliyalim unutma Internet denen zat var sizden daha iyi anlatıyor

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    acaba akvpartini sattıklarının toplam tutarı batan bankalarda batan paranın kacta biri yazıyı yazan arkadas biliyormu

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    şu yazara özelleştirmenin ne oldugunu anlatında ondan sonra yok onu sattı yok bunu sattı palavralarını yazsın

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    ya senin belediye baskanı olduğun dönmemlerde sattıklarınıda açıklasana....

  • 123 01 Ocak 1970 02:00

    adalet ve kalkınma partisinin bahse konu olan yerleri özelleştirmesi çok iyi oldu.yan gelip yatma yeriydi orası. orda çalışanların çoğunun evi arabası vardı biz azcılık maaş alırken.helal olsun adalet ve kalkınma partisine.

  • emre 01 Ocak 1970 02:00

    Yazar dediğin gerçekleri yazar,doğruları yazar.Avrupa,Rusya,ABD yapınca özelleştirme bize gelince satıldı.Siz yazarlar yılda kaç kitap ya da bilimsel makale okuyorsunuz Allah asşına.Yazık ...