Medya Haber Girişi : 12 Mart 2013 18:15

Online reklamcılık raporu yayınlandı

Online reklamcılık raporu yayınlandı
İnternet üzerine yoğun çalışmalar yapan İnternet Geliştirme Kurulu eski adıyla İnternet Kurulu tarafından yeni bir rapor yayınlandı.
Erzurumajans-İnternet üzerine yoğun çalışmalar yapan İnternet Geliştirme Kurulu eski adıyla İnternet Kurulu tarafından yeni bir rapor yayınlandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi aynı zamanda İnternet Geliştirme Kurulu üyesi Dr. Leyla Keser Berber imzası ile yayınlanan rapor, İnternet Geliştirme Kurulu tarafından Kadir Has Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Online Davranışsal Reklamcılık -OBA- ve Kişisel Verilerin Korunması" toplantısında katılımcılarla birlikte tartışılan konuların dikkate alınarak hazırlandığı detaylı bir döküman olma özelliği taşıyor.
İlk bölümde Çevrimiçi Davranışsal Reklamcılık(ÇDR) ve uygulamaları ele alınan raporun ikinci kısmında ise bu konunun Avrupa Birliği Hukuku ve Türk Hukuku Özelinde değerlendirilmesine yer veriliyor.

ÇDR uygulamalarının veri koruması hukuku ve mahremiyete saygı gösterilmesi açısından Avrupa Birliği'nde bir çok düzenlemeye konu olduğu belirtilen raporda, bu uygulamaların veri korunması ve mahremiyet açısından birçok çekince doğurduğunun da altı çizildi.
Çerezler'den (Cookies), konum izlemeye kadar bir çok kavramın da tanımlandırıldığı rapor ile internet reklamcılığın geleceğinde hem reklam verenlerin hem de toplumun ortak bir çizgide nasıl yol alabileceğine dair ipuçları yer alıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.