Bölge Haber Girişi : 13 Nisan 2010 15:39

Otobüs şoförlüğünden ressamlığa!..

Otobüs şoförlüğünden ressamlığa!..
Erzurum'da kül tablasındaki küllerle oynarken kendince gördüğü manzara karşısında resim yapmaya başlayan emekli şoför, 10 yıl sonra yaptığı birbirinden güzel resimlerle ilk resim sergisini açtı.

Erzurum Ajans-Erzurum’da kül tablasındaki küllerle oynarken kendince gördüğü manzara karşısında resim yapmaya başlayan emekli şoför, 10 yıl sonra yaptığı birbirinden güzel resimlerle ilk resim sergisini açtı.
62 yaşındaki otobüs şoförü Cahit Özkaloğlu, sanata olan düşkünlüğüyle herkesi hayrete düşürüyor. Eline geçirdiği hemen her müzik enstrümanını, kısa sürede ustalıkla kullanmaya başlayan Özkaloğlu, son yıllarda da, yaptığı birbirinden eşsiz yağlı boya resimlerle dikkat çekiyor. İş hayatının bir kısmını kamu kurum ve kuruluşlarında çalışarak, bir kısmını da, uzun yol şoförlüğü yaparak tamamlayıp emekli olan Özkaloğlu, 10 yıl önce yapmaya başladığı yağlı boya resimleriyle profesyonel ressamlara bile adeta taş çıkartıyor. İlk kişisel resim sergisini Erzurum Kültür Merkezi Resim Sanat Galerisi’nde sergileyen Özkaloğlu, resim sanatına olan ilgisinin İl Özel İdare Müdürlüğünden emekli olduktan sonra başladığını söyledi.
“Hayatını yollarda direksiyon sallayarak geçirdiğini” dile getiren Özkaloğlu, “Emekli olana kadar elime fırça almamıştım. 50 yaşında, resim sanatındaki yeteneğimi keşfettim, 62 yaşında da sergi açmanın mutluluğunu yaşadım” diye konuştu.
İlkokulu bitirdikten sonra ailesinin geçimine katkıda bulunmak için iş hayatına atıldığını, daha sonra şoför olup çeşitli kurumlarda otobüs şoförlüğü yaptığını belirten Özkaloğlu, İl Özel İdare Müdürlüğünden emekli olduktan sonra da otobüs firmalarında şoförlüğe devam ettiğini anlattı.
Şehirler arası otobüs şoförlüğü yaptığı firmanın işten çıkarmasının ardından resim sanatına ilgi göstermeye başladığını ifade eden Özkaloğlu, şöyle konuştu:
“İşten çıkarıldığımda canım çok sıkılmıştı. O gün, kahvehanede çay içerken sigaranın külleriyle farkında olmadan yaptığım bir resim dikkatimi çekti. Küllerden karlı dağ manzarası yaptığımı ve gerçekten güzel bir resim olduğunu gördüm. Bunun üzerine resim sanatındaki yeteneğimi keşfettim. Geç oldu ama yine de resim yapmanın hazzını yaşama fırsatını elde ettiğim için kendimi şanslı görüyorum.”
Resim sanatıyla ilgili hiç eğitim almadığını ifade eden Özkaloğlu, “Hayal gücümü kullanarak evde yaptığım resimlerle ilgili çok olumlu tepkiler aldım. Yaptığım resimleri herkes beğenince ben de sergi açmaya karar verdim” dedi.
Özkaloğlu’nun, Makine Mühendisleri Odası Erzurum Şubesinin desteğiyle açtığı sergide, yağlı boya tekniğiyle son 1 yıl içerisinde yapılmış 25 adet manzara resmi yer alıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.