Siyaset Haber Girişi : 24 Ocak 2023 12:42

Oyunların iptal edilmesine tepki gösteren tek kişi oldu

Oyunların iptal edilmesine tepki gösteren tek kişi oldu
İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Ömür Dadaş, ISF Winter Gymnasiade 2023 oyunlarının iptal edilmesine tepki gösterdi. Dadaş, "Oyunların, 'kar yok' gibi bir gerekçeyle iptal edilmesi akla mantığa aykırıdır. Bu Erzurum'a vurulmuş bir darbedir" dedi.

ISF Winter Gymnasiade 2023 oyunlarının Gençlik ve Spor Bakanlığı talimatıyla ‘kar yok’ denilerek iptal edilmesi tepkileri de beraberinde getirdi.

 

11-19 Şubat tarihleri arasında planlanan oyunların kentin tanıtımı noktasında önemli bir organizasyon olduğunu ancak ‘kar yok’ denilmesine eleştiren İYİ Parti Yakutiye İlçe Başkanı Ömür Dadaş, “aklımıza alay ettiler” dedi.

 

Yaklaşık 20 ülkeden 600’ü aşkın sporcu ve teknik ekibin katılmayı planladığı oyunların, 8 branşta yapılacağını anımsatan Başkan Dadaş, “Sadece alp disiplini ile snowboard yarışların Palandöken’de yapılacaktı. Geri kalan oyunların hepsi buz salonlarındaydı. Oyunların için Erzurum’a bütçe göndermeyen Bakanlık Erzurum’a darbe vurmuştur ve kimsenin sesi soluğu da çıkmamaktadır. ‘Kar yok’ gibi, ‘hava şartları elverişsiz’ gibi bahanelerle ileri bir tarihe ertelenen ancak tarihi belirtilmeyen oyunların iptal edildiği apaçık ortadadır. İktidar gücüne sahip Milletvekillerinin, Palandöken’den sorumlu Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ağzını bıçak açmamaktadır. Bu şehrin sahipsizliğinin bir göstergesi değil midir?” diye konuştu. HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ersin Akpınar 24 Ocak 2023 16:37

    Emin misiniz ilk onun tepki gösterdiğine Bir söz vardır uyanın da balığa gidek