Erzurum Haber Girişi : 15 Haziran 2012 15:00

Özel İdare'den Kongre binası açıklaması

Özel İdare'den Kongre binası açıklaması
Geçtiğimiz gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi ile birlikte Erzurum’a gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un Kongre binasını ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmeler üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami
Erzurum Ajans-Geçtiğimiz gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi ile birlikte Erzurum’a gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un Kongre binasını ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmeler üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok tarafından yazılı açıklama yapıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Erzurum Valiliği arasında mülkiyeti Hazineye ait olan ve Kültürel amaçlı kullanılmak üzere Milli Saraylar Daire Başkanlığına tahsis edilen 6 bin 455 metrekare alana oturan Erzurum Kongre Binasının rölöve, restorasyon ve restitisyon, mekanik, elektrik, çevre düzenlemesi projelerinin yaptırılması ile restorasyonun yapılması ve binanın kullanılması hususlarını içeren protokol imzalandığını anlatan Genel Sekreter Altınok, “Restorasyon için gerekli ödenek Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından temin edilecektir. Protokol esaslarına göre Kongre Binasının Rölöve, Restitisyon ve Restorasyon Projelerinin yapım ihalesi tamamlanmış ve 21.10.2011 tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır. 29.02.2012 tarihinde ilgili firma tarafından projeler Kurumumuza teslim edilmiş olup, 03.05.2012 tarihinde Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulunun onayına sunulmuştur. Kurul onayından sonra Kongre Binasının restorasyonuna başlanılacaktır.” Dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yakup ASLAN 01 Ocak 1970 02:00

    badem bıyıklı müdür bey istediğiniz şeyler için hemen ödenek buluyorsunuz iş cumhuriyet değerlerine geldiğinde kem küm dım bım. 23 temmuza kadar umarım o binanın eksikleri giderilmiş olur 23 temmuzda temmuzda tüm gözler o binada yürekler Atatürkün hemşehrisi olan erzurumlu dadaşlarda olacak.