Erzurum Haber Girişi : 23 Şubat 2012 17:40

Özel sporcular ETSO'da

Özel sporcular ETSO'da
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret eden, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) yöneticileri, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal’la görüştü.
Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret eden, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) yöneticileri, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal’la görüştü.
Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından, 27 Şubat - 4 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacak 6. Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası için Erzurum’a gelen TOSSFED Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feridun Özdeş, ETSO’da Meclis Başkanı Saim Özakalın ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal’ı şampiyonaya davet etti.
Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yonak ve Genel Sekreter Özkan Eminoğlu’nun katıldığı ziyarette TOSSFED’in çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Vekili Feridun Özdeş, 14 branşta faaliyet gösteren 200 kulübe üye 10 binin üzerinde lisanslı sporcularının bulunduğunu söyledi. Palandöken Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan şampiyonaya 11 ülkeden 100 sporcunun katılacağını belirten Özdeş, Türkiye’nin 14 sporcuyla temsil edileceği organizasyonda sporcuların Kuzey ve Alp disiplini kategorilerinde yarışacağını dile getirdi.
Z
iyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da, toplumun önemli bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın spor yapmalarına imkan tanıyan, onlara hak ettikleri değeri veren her türlü oluşumun ve çabanın takdire şayan olduğunu vurguladı. Engelli çocukların ve gençlerin spor branşların da kendileri ispat ederek engellerini aştığını kaydeden Başkan Özakalın, zihinsel engellilerin spor ve beden eğitimi faaliyetleriyle toplumsal açıdan uyum sorunlarını aştığını ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.