Spor Haber Girişi : 04 Ekim 2013 00:43

Özer Ayık'ın başkanlığı düşmedi

Özer Ayık'ın başkanlığı düşmedi
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a iki ayrı konudan verilen toplam 8 aylık hak mahrumiyeti cezasında Tahkim Kurulu indirime gitti.
Erzurumajans-Orkun ÇİZMELİ'nin özel haberi-Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu'nun Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'a iki ayrı konudan verdiği toplam 8 aylık hak mahrumiyeti cezasında Tahkim Kurulu indirime gitti. Geçtiğimiz Perşembe günü Ayık'ın sözlü savunmasını alan Tahkim Kurulu, kararını dün akşam saatlerinde açıkladı. Kurul, 8 aylık cezayı 4'e indirdi. Her iki konu için Ayık'a 2'şer aylık hak mahrumiyeti olarak düzelten Kurul, böylelikle Ayık'ın başkanlığının düşmesini bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.  Ayık'ın başkanlıktan düşmesi için tek seferde 90 gün hak mahrumiyeti cezası alması gerekiyordu.

Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürlüğü müfettişlerinin hazırladığı 62 sayfa 207 maddeden oluşan rapor doğrultusunda Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık hakkında Merkez Ceza Kurulu, kayak kıyafeti alımında uygulanan yöntemden ötürü 3, danışman olarak tutulan avukata ödenen ücretten ötürü de 5 ay hak mahrumiyeti olmak üzere toplamda 8 ay ceza vermişti. Başkan Ayık'ın itirazı üzerine Tahkim Kurulu verilen cezalarda indirime gitti.

Özer Ayık'ın sözlü savunmasını geçtiğimiz Perşembe günü alan ve raportörden yine bir rapor isteyen Tahkim Kurulu, kararını açıkladı. Ayık'ın başkanlığının düşmesini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratan Kurul, Federasyon Başkanı'na her iki konudan da 2'şer ay ceza verip, toplam cezayı 4'e düşürdü.

Tahkim Kurulu'nun bu kararıyla yönetmeliklere göre bir defada 3 aydan daha az bir ceza aldığı için Ayık'ın başkanlığı düşmedi.  Ayık, 4 ay süreyle başkanlık görevinden uzak kalacak ama Mayıs 2014'de yapılması gereken olağan genel kurulda istemesi halinde yeniden aday olabilecek.

Ayık'a verilen cezada Tahkim Kurulu'nun indirim yapması hem memnuniyetle hem de üzüntüyle karşılandı. Ayık'ın yakın çevresi bir yandan başkanlığın düşmemesine sevinirken, diğer yandan da Tahkim Kurulu'nun "yarım adalet" sağlamasının üzüntüsünü yaşadı. Ayık'ın yakınları, "Özer Ayık'ın suçsuz olduğunu biliyoruz ve inanıyoruz. Zaten Tahkim Kurulu'nda yaptığı savunmada da herşey açık ve netti. Buna karşın, Tahkim Kurulu'nun 8 aylık bir cezayı da sıfırlayamayacağını biliyorduk. İndirim bir bakıma Tahkim Kurulu'nun önündeki tek seçenekti. Ne Özer Ayık ne de arkadaşları bu hukuksuzluğu hak edecek birşey yapmadı. Yine de Tahkim Kurulu'nun yarım da olsa adaleti sağlaması bir nebze de olsa yüzümüzü güldürdü" dediler.

Öte yandan Ayık'ın başkanlığının düşeceği umuduyla "yana yakına" Türkiye'nin dört bir yanından "başkanlık kulisi" yapanlar ise büyük bir şok yaşadı. Tahkim Kurulu'ndan çıkan bu karar, başkanlık heveslilerinin heveslerini de kursağında bırakmış oldu...

(Kaynak: Palandöken gazetesi)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yasemin benli 01 Ocak 1970 02:00

    sayın editör özer ayık ı resmen kolladılar tahkmin cezayı düşürmesini gördüğüm anda demek bu güne kadar yargıtayda da işler bu şekilde gidiyormuş yazık ama eninde sonunda dürüst yargıçlar çıkacak olaya el koyacaklardır yaptığı yolsuzlukları yüce yargıya hesabını verebilirse mal varlığını araştırsınlar bakayım