Özür dilemeyin!

Birgün karşınıza biri çıkarak size yitirdiğiniz sevme duygunuzu yeniden buldurursa ondan özür diler misiniz!..

Bulunduğunuz şehirde yaz mevsimi can çekişirken yaprakları sararan ağaçlardan, gelen sonbahar için üzgün olduğunu söyleyen kaç insan çıkar ki!

Henüz yere düşmemiş yağmur tanesine, dünya dönüyor misali, an gelecek sen de toprağa karışacaksın; ya da denizde kaybolup gideceksin, diyen birine kahin muamelesi yapanlardan yoldaş olur mu sahi!

Hangi  ülkede ve hangi kentte olursa olsun,  gazeteciliği tetikçilikle, halkçılığı elitçilikle ve de dini dincilikle bir tutan zihniyete iltifat eden toplumlara saygı gösteren kaç izanlı iman vardır!

Birileri erkini sürdürmek pahasına , şayet dinin ayetine, peygamberinin hadisine ters düşen şeyler yapıyorsa buna inanan insanlara sürü demenin ayıbı olur mu yani!

“Amaca giden her yol mübahtır,” diyen, şeytan kelamına inananlar kime hizmet etmekteler acaba!

Dürüst yönetim sözü vererek; erki ele geçirdikten sonra şevkle sahtekârlık yapanlar; Yaradan’ı unutup paraya tapanlara tapanlar kimin ümmetidir, diye soranlara cevap ne ola ki!

Cehenneme giden yol bazen iyi niyet taşlarıyla, bazen de duble yollu asfaltlarla döşenir; ama bu varlıkla yokluğun, azlıkla çokluğun çelişkisini ortadan kaldırır mı hiç!

Çok yakında bu coğrafyanın önce dağlarına kar yağacak, sonra şehrin sokakları buz tutacak…

Çok yakında, yaşamak için ısınmak gerektiğini, ısınmak için de para gerektiğini yeniden anlayacak bu memleketin insanları…

En pahalı gazı, en pahalı benzini kullanacak memleketlim.

Ve yetkililer bunu şöyle açıklacak!.. Biz bundan kâr etmiyoruz, sermayesi kurtarmıyor be kardeşim!

Eh be devletlim, devlet misin, şirket misin!.. Asgari ücret kaç para... Emekli kaç para alıyor… Peki, Sayın Yönetim Kurulu Başkanı’m (pardon) Sayın yetkili siz kaç para alıyorsunuz?

Aslında boş vermek gerek bu işleri.

Alan da razı veren de!

Alan alsın, veren de versin!

Bizim gibilere de söz yemek düşer ancak!

Bu yıl Kurban Bayramı ile Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlayacağız!

Birgün karşınıza unuttuğunuz ‘sevgi’ denilen sözcüğü hatırlatan bir şey çıkarsa onu sevin ve sevmeyi bildiğiniz için sevinin.

İster Cumhuriyet’i sevin, ister kurbanınızı; ama bu Cumhuriyet için kurban olanları unutmayın…

Bir de olacaksanız, aşkınız için kurban olun!

Başkasının aşkına ve vatanına saldıranların yolu nereye gider bilemeyiz; ama aşkını ve vatanını savunanların yolu her zaman cennete çıkar!

Her ikisini de sevdiniz diye özür dilemeyin!

Aşkınız, Kurban’ınız ve Cumhuriyet’iniz kutlu olsun.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.