Palandöken, başkanını arıyormuş!

Daha açık söyleyelim; Erzurum'un Palandöken İlçesi, önümüzdeki yerel seçimler için akla  zarar   veren ve  uydurulmuş nedenlerden dolayı  güya yeni bir isim peşine düşmüş!

Palandöken başkanını arıyor, diye iddialı bir cümleyi de özene bezene bunun için kurmuşlar zahir!

Pes doğrusu!

Bizim bu gazeteci tayfasından bazıları durup durup öyle şeyler yumurtuyorlar ki, bugünkü gençliğin ağzıyla diyelim, ' insana kal geliyor abi!'

Bunu adım gibi biliyorum ki; aday olarak pişirip seçim sofrasına koymaya çalıştıkları  ismin bundan ne haberi var,  ne de böyle bir niyeti.

Peki neden ne!

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ı yıpratmak mı?

Buna kimsenin gücünün yeteceğini sanmıyorum. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz," diye bir vecize vardır ve  bu toplumda henüz yerini kaybetmemiştir.

Yani Orhan Bulutlar'ın yaptıkları ortada! Bunu biz söylemiyoruz ki!.. Kiminle konuşsak cümlelerinde olumlu kelimeler var.

"Aday olduğu partiye hiç oy vermedim; ama oyum yine Orhan Bulutlar'a..."

"Yaptıkları yetmez; ama yine Orhan Bulutlar!.."

"Ne zaman gitsek kapısından geri dönmedik..." Gibi sözlerin ezici bir şekilde çoğunlukta olması doğal olarak bizi de şaşırtmıyor.  En güzeli de "Bulutlar, dürüst adam arkadaş," cümlesinin vurgulanmasıdır.

Evet, rant kapısı olarak görülen belediyeler arasında Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ın yanlış bir kararını ve tavrını gören beri gelsin, hep beraber Plandöken'e bir başkan arayalım.

Uzun zamandır siyasi yazılar yazan  ve zaman zaman kırık dökük de olsa analizlerde bulunan biri olarak,  kişilerin kişiliğinin siyasetten önce tutulması gerektiğine inandığım için, her zaman kitabın ortasından dedim ne demeye çalıştıysam.

Her kesimin belediye başkanı olmaya çalışan ve her mahalleye, her sokağa hizmet için çırpınan Orhan Bulutlar'a söyleyecek söz bulamayanların başkan arayışına girmelerinin elbet bir nedeni vardır.

Yoksa, Başkan Bulutlar,  Ramazan ayı boyunca yüz ağartacak bir şekilde iftar çadırları kurduğu için mi; veya Ramazan eğlencesi, diye dansöz getirtip oynatmadığı için mi şimdiden başka başkan arayışına giriliyor.

Bu tür arayışlar elbet demokratik yarışlarda ve arayışlarda ayıp değil; ancak, bunu yaparken fikir ve eylem bakımından gerekçelerin olması ve adalete uyması gerekmez mi!

Garip ama gerçek olan bir şey var ki o da şudur. Her nedense Erzurum'da ister iş adamı, isterse kamu yöneticisi veye seçilmişi bu kent için bir şeyler yapmaya çalışıyorsa, birileri çıkıp ona çelme takmaya çalışıyor ve de bıktırarak kaçırtıyor.

Kelimenin en hafifi ile söyleyelim sözümüzü... Yazıktır!

Bu yazının sonlarına doğru Başkan Bulutlar'ı aradım ve sözü dolaştırıp bu başkan arayışına getirdim.

Kendisinden izin almadım ama söylediği bir cümleyi burada belirtmeden geçersem olmaz.

Dedi ki; "Biz hizmete devam ederiz, gerisini Hakk'a ve halka bırakırız!"

Gayrı bu sözün üzerine söz söylenmez!

Palandöken başkanını arıyormuş!

Bulutlar, bulut olup başka yere göçmedi ya!

Bilenler bilmeyenlere Palandöken Belediyesi'nin yolunu tarif etsin!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • önce erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Mesele burada Orhan Bulutlar değil.Senin gazetecilik anlayışın.İşi tam öğrenmişsin ..... Farkında değilsiniz belki ama bize okurken inanın çok iğrenç geliyor.

  • mehmet 01 Ocak 1970 02:00

    gençler gelin el ele verelim başkanın yüzde 80 olan oyunu yüzde 95 e taşıyalım. harbi diyorum ha,gözüme bakın:)) bu başkan daha çok güzel şeyler yapacak.

  • müge atay 01 Ocak 1970 02:00

    şu makaleyi yazan yazar ne sen ne tüm Belediye başkanları ve nede vekiller bu vefakar ve cefakar Erzurum halkına layık değilsiniz.Sizede teşekkürler mehmet ve mesut bey tam bam teline dokunup sessiz çoğunluğun sesi olmuşsunuz tebrikler....

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    başkanımı seviyorum kampanyası

  • mesut alkan 01 Ocak 1970 02:00

    Başkan beyin iyi yönlerini yazan yazar bey hatalarını anlatmaman gerçekten manidardır.Bu millet gerçekten çok vefalıdır ahde vefayı sizlerden daha iyi bilir.Ama bu şehrin kaderi sizlerin yandaş kalemleri ile değil yapılan icraatlerle değerlendirilerek sağlanacaktıır.Ankara,İstanbul,Bursa izmir ile aynı oranda Palandökende kiralar lütfen sayın yazarım lütfen dikkatlice tarafsız yazılar yazın.

  • mehmet karaağaç 01 Ocak 1970 02:00

    Pis kokular geliyor burnumuza bu nasıl basın ve bu nasıl makale.Palandöken de sağolsunlar büyükşehir belediye başkanı ile el ele verenler sayesinde kiralar asgari 500tl`den başlıyor yuh size yazık size adam gibi adilce makale yazın.Dahasını da söleyeceğiz elbette ki zamanı gelince.

  • Fatih 01 Ocak 1970 02:00

    Hataları eksikleri olabilir. Ama kimse Orhan Bulutların hizmetlerini görmemezlikten gelmesin.

  • erz 01 Ocak 1970 02:00

    Palandöken değişti güzelleşti bu inkar edilemez.

  • [email protected] 01 Ocak 1970 02:00

    Palandöken belediye başkanı haftada 2 gün halk günü yapıyormuş. Gidip te görüşemediğim olmadı

  • er_sa25 01 Ocak 1970 02:00

    Belediyeye ne gitseymışler görüşmeden dönmezlermış sizle görüşmek zorunda ola bilir çünkü sizin kalemınız var yazarsınız bir de görüşemeyen vatandaşa sormalısınız mahallesinin ve mahalle halkının temsilcisi olan muhtarlara sorsanız bi zahmet.

  • er_sa25 01 Ocak 1970 02:00

    Oy vedim diyipte şimdide oy vermiyecem diyende var hem de çok fazla.